Ši nuostabi smidrų kreminė sriuba yra kilusi iš Prancūzijos. Ji paruošiama labai greitai ir paprastai, tačiau rezultatas pranoksta visus lūkesčius. Smidruose yra daug vitaminų, taip pat mineralų. Sriuba skani, švelnios kreminės tekstūros, kvapni ir sveika.
Ingredientai:
- Bulvės – 1 vnt.;
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- Pienas – 200 ml;
- Vanduo – 200 ml;
- Smidrai – 350 g;
- Druska, pipirai – pagal skonį.
Gaminimas:
- Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Nupjaukite kietus smidrų stiebų galus, tada kiekvieną stiebą supjaustykite į 3-4 dalis.
- Česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite smidrus, bulves ir česnaką.
- Įpilkite 200 mililitrų vandens, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Virkite 15 minučių.
- Nukelkite nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti ir viską supilkite į trintuvą. Įpilkite pieno ir sumalkite iki vientisos masės.
- Tuomet įdėkite šaukštą grietinės ir vėl sumaišykite. Jei reikia, įberkite dar druskos, pipirų ir patiekite.
Skanaus! Tikimės, kad kreminė smidrų sriuba taps jūsų nauju mėgstamiausiu patiekalu!