Slyvų pyragas yra labai sultingas ir skanus, be to, neįtikėtinai gražus! Šį pyragą pamėgsite nuo pirmo kąsnio, o šeima parašys pakartoti…
Jums reikės:
450 g miltų
200 ml vandens
80 g baltojo cukraus
60 g rudojo cukraus
1 šaukštelis sausų mielių
žiupsnelis druskos
0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
0,5 šaukštelio cinamono
60 ml augalinio aliejaus
15 g sviesto
500 g slyvų
2 šaukštai cukraus pudros
1 kiaušinis
Gaminimas:
300 g miltų sumaišykite su sausomis mielėmis. Į miltus įpilkite baltojo cukraus, druskos, vanilinio cukraus ir cinamono. Tada lengvai pašildykite vandenį ir supilkite į miltų mišinį. Po to įpilkite augalinio aliejaus ir maišykite tešlą mentele ar šaukštu.
Pabarstykite miltus ant stalo ir minkykite tešlą rankomis 10 minučių. Tada uždenkite tešlą virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą 30 minučių. Tuo tarpu slyvas nuplaukite ir nusausinkite, taip pat iš jų išimkite kaulus, perpjovę vaisius per pusę.
Tešlą šiek tiek išminkykite, tada iškočiokite. Slyvų puseles sudėkite į keletą lygių eilių, palikdami šiek tiek tešlos kraštuose. Slyvas pabarstykite ruduoju cukrumi ir supjaustykite tešlą juostelėmis, atitinkančiomis išdėstytas slyvų eilutes.
Susukite kiekvieną juostelę, padarydami „rožę”, užtvirtinkite kiekvieno ritinio kraštus. Paruoškite kepimo indą, dosniai sutepdami jį sviestu. Po to suformuotus ritinius galite sandariai išdėlioti į formą, ant viršaus sutepdami plaktu kiaušiniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 45 minutes. Kai slyvų pyragas iškeptas, palikite jį šiek tiek atvėsti ir tada apibarstykite cukraus pudra.