Jei bent kartą išbandysite šį nuostabaus skonio pyragą, nebenorėsite kepti jokio kito!
Jums reikės:
- 2 stiklinių miltų;
- 1/3 stiklinės cukraus;
- 200 g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 450-500 g slyvų;
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- šiek tiek vanilinio cukraus.
Kaip gaminti?
- Pirmiausia sutarkuokite šaldytą sviestą ir į gautą masę įmuškite kiaušinį.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir vanilinį cukrų. Sumaišykite su sviesto ir kiaušinio mase.
- Suberkite kepimo miltelius ir minkykite tešlą. Išminkytą tešlą padalinkite į 2 nevienodas dalis ir suvyniokite į foliją ar maistinę plėvelę. Didesnį tešlos gabalėlį pusvalandį palaikykite šaldytuve, o mažesnį – šaldiklyje.
- Iš slyvų išimkite kauliukus, kiekvieną slyvą supjaustykite į 6 dalis.
- Iškočiokite didesnį tešlos gabalą, dėkite į kepimo indą, pabarstytą miltais. Išdėliokite slyvas.
- Šaldiklyje laikytą tešlą sutarkuokite ir pabarstykite slyvas.
- Kepkite 40–50 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!