Slyvų pyragas puikiai tinka rudens vakarais prie šiltos arbatos. Jis labai skanus ir originalus, patikėkite, jį pagaminti bus tikrai nesunku!
Ingredientai:
- minkštas sviestas – 125 g
- cukrus – 3/4 puodelio
- kiaušiniai – 2 vnt.
- miltai – 1/2 puodelio
- malti riešutai – 1/2 puodelio
- žiupsnelis druskos
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- vanilės esencija – 1/2 arbatinio šaukštelio.
- slyvos – pagal skonį.
Gaminimas:
Sumaišykite minkštą sviestą ir cukrų. Tada įmuškite kiaušinius ir maišykite toliau. Tada įberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sumaltus riešutus, įberkite druskos ir įpilkite vanilės esencijos. Maišykite viską iki vientisos masės. Tešlą paskleiskite riebalais išteptoje formoje.
Ant viršaus sudėliokite per pusę perpjautas slyvas. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių, iškepimą patikrinkite mediniu dantų krapštuku. Kitą dieną patiekite pyragą, jo viršų galite apibarstyti cukraus pudra.