Šis kepinys yra labai nesudėtingas, tačiau jis leidžia pasimėgauti tiesiog nepakartojamu slyvų skoniu ir aromatu.
Jums reikės:
Tešlai:
- 300 g kvietinių miltų
- 150 g sviesto
- 2 kiaušinių trynių
- 3 valg. š. cukraus
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 valg. š. grietinės
- Žiupsnelio druskos
Kremui:
- 3 kiaušinių trynių
- 5 kiaušinių baltymų
- 1 pakelio vanilinio pudingo
- 150 ml grietinės
- 4 valg. š. cukraus
- 1 kg slyvų (be kauliukų ir perpjautų per pusę)
- Cinamono (pagal skonį)
- 5 valg. š. manų kruopų
Kaip gaminti?
Miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Į šį mišinį įmaišykite minkštą sviestą.
Įmaišykite trynius su grietine.
Užminkykite tešlą.
Išminkytą tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio lakštą.
Tešlą padėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (maždaug 25×35 cm).
2 šaukštus manų kruopų tolygiai užberkite ant tešlos.
Išdėliokite slyvas.
Pabarstykite cinamonu ir likusiomis manų kruopomis (3 šaukštais).
Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų.
Kiaušinių trynius sumaišykite su pudingo milteliais, įmaišykite grietinę.
Atsargiai sumaišykite trynių mišinį su kiaušinių baltymais.
Supilkite šį mišinį ant slyvų ir išlyginkite.
Kepkite iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!