Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Naujausi

Geriausias slyvų pyrago receptas: aš šį pyragą kepu visada, kai tik pradeda nokti slyvos!

Šis kepinys yra labai nesudėtingas, tačiau jis leidžia pasimėgauti tiesiog nepakartojamu slyvų skoniu ir aromatu.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 150 g sviesto
  • 2 kiaušinių trynių
  • 3 valg. š. cukraus
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 valg. š.  grietinės
  • Žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 3 kiaušinių trynių
  • 5 kiaušinių baltymų
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 150 ml grietinės
  • 4 valg. š. cukraus
  • 1 kg slyvų (be kauliukų ir perpjautų per pusę)
  • Cinamono (pagal skonį)
  • 5 valg. š.  manų kruopų

Kaip gaminti?

Miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Į šį mišinį įmaišykite minkštą sviestą.

Įmaišykite trynius su grietine.

Užminkykite tešlą.

Išminkytą tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio lakštą.

Tešlą padėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (maždaug 25×35 cm).

2 šaukštus manų kruopų tolygiai užberkite ant tešlos.

Išdėliokite slyvas.

Pabarstykite cinamonu ir likusiomis manų kruopomis (3 šaukštais).

Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų.

Kiaušinių trynius sumaišykite su pudingo milteliais, įmaišykite grietinę.

Atsargiai sumaišykite trynių mišinį su kiaušinių baltymais.

Supilkite šį mišinį ant slyvų ir išlyginkite.

Kepkite iki 170-180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.

Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šviežius burokėlius ruošiu tik taip: juos noriai valgo net ir tie žmonės, kurie nemėgsta šios daržovės!

Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet...

Mandarinai: kiek galima suvalgyti, kad nepakenktumėte organizmui?

Šaltuoju metų laikotarpiu mandarinai užima ypatingą vietą mūsų mityboje – jie ne tik puikiai papildo kasdienį vitaminų racioną, bet ir suteikia šventinę nuotaiką. Dėl...
---