Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Slyvų padažas „Mexicano”: pasigaminkite jo žiemai!

Kerintis naminio slyvų padažo aromatas sukels apetitą akimirksniu. Pasidarę šio padažo visada turėsite ką patiekti prie mėsos. Pasirinkimas bus akivaizdus.

Šiame slyvų padaže puikiai subalansuotas saldumas ir aštrumas. Saldūs vaisiai, aitriosios paprikos ir aštrūs česnakai suteikia padažui tobulą skonį. Aštraus maisto gerbėjai jį tikrai įtrauks į savo mėgstamiausių receptų sąrašą.

Kaip pasigaminti geriausią padažą?

Kad padažas būtų kvapniausias ir skaniausias, patariame vartoti tik prinokusius vaisius. Dar nevisiškai prinokusios slyvos negali būti vadinamos tinkamu ingredientu tokiam receptui.

Ingredientai:

  • Slyvos – 2 kg;
  • Paprikos – 1 kg;
  • Čili pipirai – 6 vnt.;
  • Česnakai – 5 skiltelės;
  • Pomidorų pasta – 500 g;
  • Actas – 150 ml;
  • Cukrus 400 g;
  • Druska – 3 šaukštai;
  • Saulėgrąžų aliejus – 150 ml.

Maisto gaminimas

Slyvas kruopščiai nuplaukite. Pašalinti kauliukus. Supjaustykite jas į 4 dalis. Perleiskite vaisius per mėsmalę. Nuplaukite papriką. Pašalinkite stiebą ir sėklas. Papriką supjaustykite mažais gabalėliais. Perleiskite ją per mėsmalę ir sudėkite į indą su slyvomis. Viską gerai išmaišykite.

slyvų

Nulupkite česnaką. Aitriąją papriką nuplaukite. Nuimkite stiebelį. Papriką supjaustykite gabalėliais. Perleiskite ją ir česnaką per mėsmalę į atskirą indą. Slyvas ir papriką sudėkite į puodą storu dugnu ir vandeniu. Daržoves užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite pusvalandį.

Į karštą masę suberkite aitriąją papriką ir česnaką. Įpilkite druskos, cukraus, saulėgrąžų aliejaus ir pomidorų pastos. Gerai išmaišykite. Reguliariai maišydami troškinkite dar 20 minučių. Daržovių masę nukelkite nuo ugnies ir supilkite į ją stalo actą. Gerai išmaišykite. Karštą padažą supilkite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite dangtelius. Leiskite stiklainiams visiškai atvėsti.

Tiek patiekiant, tiek gaminant mėsą reikia dėti tirštą, vidutiniškai aštrų padažą. Kai kurios šeimininkės jame marinuoja jautieną ir kiaulieną. Po kelių valandų jos jau pradeda kepti mėsą. Šis padažas puikiai atlieka savo darbą. Todėl taip marinuota mėsa turi prabangų skonį.

slyvų

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---