Slyvų ir obuolių salotos puikus pasirinkimas, kai norisi lengvo užkandžio ar garnyro prie mėsos patiekalų. Šis skonis nepaliks abejingų!
Šiandien sunku nustebinti net pačiais įmantriausiais patiekalais. Bet ką jūs pasakysite, jei sužinosite, kad yra salotų, tik iš augalinės kilmės produktų, tačiau tuo pat metu būdingo mėsos skonio? Sutikite, tai skamba gana intriguojančiai.
Valgykite salotas, kaip pagrindinį patiekalą šias originalias salotas arba patiekite su ryžių patiekalais.
Jums reikės:
300 g kopūstų
1 didelis obuolys
300 g slyvų
50 g majonezo
30 g grietinės
1 šaukštelis cukraus
druska pagal skonį
Gaminimas:
Norėdami pradėti, džiovintas slyvas 5 minutes pamirkykite karštame vandenyje, kad jos taptų minkštesnės. Kopūstui pašalinkite viršutinius lapus ir smulkiai supjaustykite. Tada nuplaukite obuolį ir išimkite iš jo šerdį. Nuluptus vaisius supjaustykite juostelėmis.
Nusausinkite slyvas ir supjaustykite jas plonomis juostelėmis. Sudėkite susmulkintus ingredientus į gilų dubenį, įpilkite cukraus, druskos, majonezo su grietine ir gerai išmaišykite.
Padėkite salotas pusvalandžiui į šaldytuvą, uždengę dubenį maistine plėvele. Toks patiekalas bus puikus sprendimas pradedantiesiems vegetarams, kurie dar nėra įpratę prie meniu, kuriame nėra mėsos produktų. Labai tikimės, kad slyvų ir obuolių salotos jums patiks!