Taigi, atšventėme Naujuosius metus. Bet dar per anksti atsipalaiduoti. Šiais metais mūsų dar laukia daug švenčių. Kad vaišės nesikartotų, iš anksto sudarykite įvairių patiekalų sąrašą. Būtinai įtraukite ir nuostabias sluoksniuotas salotas su lašiša. Galite jas pagardinti majonezu, kad salotos būtų dar skanesnės.
Rekomenduojame patiems sūdyti lašišą. Galėsite didžiąją jos dalį panaudoti salotoms, o kas liks – sumuštiniams. Iš tiesų šiam patiekalui tiks bet kokia lengvai sūdyta raudona žuvis. O agurkas užkandžiui suteiks gaivumo. Skaitykite ir sužinokite, kaip pasigaminti šias salotas.
Ingredientai
- Lašiša – 150 g;
- Bulvės – 2 vnt.;
- Morkos – 1 vnt.;
- Kiaušiniai – 2 vnt.;
- Agurkas – 1 vnt.;
- Majonezas – pagal skonį.
Gaminimas
Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Agurką ir lengvai sūdytą lašišą supjaustykite mažais kubeliais.
Sluoksniuokite salotas sluoksniais: dėkite bulves, pusę žuvies, morkas, agurkus, kiaušinius. Kiekvieną sluoksnį, išskyrus lašišą, apšlakstykite majonezu.
Ant viršaus užbarstykite likusią žuvį ir papuoškite žolelėmis. Galima patiekti iš karto arba po kurio laiko, salotos bus tokios pat skanios.
Jūs tikrai niekada nebandėte tokių skanių salotų su žuvimi. Jos sočios, bet vis tiek norisi suvalgyti dar vieną šaukštą. Ir nepamirškite, kad salotos gana greitai genda. Taigi nelaikykite jų šaldytuve ilgai. Tokį puikų patiekalą būtų gaila išmesti.