Šių skanių sausainių paruošimas neužims daug laiko, o jų skonis bus tikrai fantastiškas!
Kaip galėsite pamatyti „YouTube“ patalpintame vaizdo įraše, gamybos eiga yra labai paprasta, todėl galėsite sausainius pasigaminti praktiškai bet kuriuo metu.
Jums reikės:
Tešlai:
- 250 g paprastų miltų
- 1/2 šaukštelio maistinės sodos
- 1/4 šaukštelio druskos
- 100 g kambario temperatūros sviesto
- 100 g grietinės
Apibarstymui:
- 90 g miltų
- 90 g cukraus
- 25 g kambario temperatūros sviesto
Gaminimo eiga:
- Išsijokite 250 g miltų, įberkite druskos bei sodos ir gerai išmaišykite.
Tada įdėkite minkšto sviesto ir maišykite rankomis, kol susidarys minkšta tešla.
- Įdėkite grietinės ir vėl gerai išminkykite, ir padarykite iš tešlos rutuliuką, ir apvyniokite jį maistine plėvele.
Įdėkite į šaldytuvą 20 minučių.
- Įsijokite 90 g miltų, suberkite cukrų, minkštą sviestą ir rankomis padarykite trapią tešlą, kurią vėliau naudosite apibarstymui.
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir atskirai išplakite šakute su 1 šaukštu vandens.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir ištepkite baltymais.
Pabarstykite nedidele dalimi trupinių, o kitus šiek tiek atidėkite, kad galėtumėte vėliau jais apibarstyti sausainių viršų.
- Taip paruoštą tešlą susukite į ritinį, aptepkite tryniu ir supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis.
Pabarstykite likusiais trupiniais.
- Sausainių ruošinius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.
Kai sausainiai bus paruošti, galėsite juos patiekti ant stalo.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: