Nuostabiai skanus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam net nereikia maišyti tešlos.
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 5 obuolių
- Cinamono su cukrumi
- Citrinos sulčių
- 1 stiklinės cukraus (200 g)
- 1 stiklinės paprastų miltų
- 1 stiklinės manų kruopų
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Papildomai:
- 1 stiklinės karšto pieno
- 30 g sviesto
- Kepimo formos, kurios skersmuo 20 cm
Gaminimo eiga:
Su stambia tarka sutarkuokite obuolius.
Pagardinkite cukrumi su cinamonu ir citrinos sultimis.
Dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus – miltus, cukrų, manų kruopas ir kepimo miltelius.
Sumaišytą iš visų šių produktų birų mišinį padalinkite į 4 stiklines.
Paruoškite formą, išklodami ją kepimo popieriumi ir patepdami aliejumi arba lydytu sviestu.
Suberkite pirmąją sauso mišinio dalį į formą.
Obuolių mišinį šaukštu padalinkite į tris dalis.
Pirmąją obuolių dalį paskleiskite ant jau esančio formoje biraus mišinio.
Ir taip tęskite sluoksniavimą, dėdami birų mišinį ir vėl obuolių masę.
Paskutinį sluoksnį turi sudaryti birus mišinys.
Visą paviršių išlyginkite šaukštu ir subadykite šakute.
Karštame piene ištirpinkite sviestą.
Užpilkite ant formoje esančio deserto.
Pašaukite pyragą į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-50 minučių.
Leiskite gerai atvėsti ir pabarstykite cukrumi.
Supjaustykite ir patiekite ant stalo. Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: