Esate saldumynų mėgėjas? Tuomet jums tikrai patiks greitas ir paprastas, tačiau tikrai skanus šokoladinis pyragas, kuris pavyks net ir neįgudusiems kepėjams. Taigi, pasiraitojame rankoves, ir imamės darbo!
Pyrago sudedamosios dalys:
280 ml pieno
2 kiaušiniai
250 g miltų
300 g cukraus
60 g augalinio aliejaus
55 g kakavos
1,5 valgomojo šaukšto sodos
60 g sviesto
1,5 valgomojo šaukšto acto
žiupsnelis druskos
Pagaminkime ir glajų:
4 valgomieji šaukštai kakavos
5–6 valgomieji šaukštai vandens
4 valgomieji šaukštai cukraus
50 g sviesto
1 valgomasis šaukštas augalinio aliejus
- Į gilų dubenį supilkite miltus ir kakavą, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną.
- Augalinį aliejų ir ištirpintą sviestą supilkite į tešlą. Viską išplakite vientisos masės. Sodą užgesinkite acte, supilkite į tešlą, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite dar minutę.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 C temperatūroje (maždaug 45 minutes). Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti mediniu dantų krapštuku.
- Paruoškite glajų: ištirpinkite sviestą, sudėkite cukrų ir kakavą, įpilkite vandens. Dar 2 minutes palaikykite ant silpnos ugnies, nuolat maišykite. Kai glajus bus paruoštas, įpilkite augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite.
- Ant paruošto pyrago pilkite glajų, palaukite, kol sustings.
Štai ir viskas! Šiam šlapiam šokoladiniam pyragui su traškiu glajumi tiesiog neįmanoma atsispirti!
Štrudelis tinginiams: pyragas tiesiog iš nieko
Šis pyrago receptas yra visiškai paprastas, o jo kepimo procesas tiesiog negali nepavykti. Tereikia paruošti tešlą, iškloti skardą kepimo popieriumi ir laukti, kol įvyks tikras kulinarinis stebuklas.
Tešlai reikės:
3 puodelių miltų
1 puodelio manų kruopų
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Žiupsnelio kepimo miltelių
125 ml aliejaus
Įdarui reikės:
3 varškės sūrelių
1 kiaušinio
1 valgomojo šaukšto cukraus
Žiupsnelio vanilinio cukraus
500 ml pieno
Taip pat galite įdėti džiovintų vaisių ar razinų.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite visus tešlai reikalingus ingredientus, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.
Sumaišykite visus įdaro ingredientus: varškę, pieną, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Mišinio konsistencija turi būti panaši į jogurto. Gautą masę supilkite ant kepimo inde esančios tešlos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30–40 minučių.