Sultinga ir labai skani kepta skumbrė nepalieka abejingų. Aštrus marinatas ir nepriekaištinga išvaizda suvilioja kiekvieną. Šis patiekalas tinka ir šventiniam stalui!
Ingredientai:
- šviežiai šaldyta skumbrė – 2 vnt.
- česnakas – 3 skiltelės
- alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai
- saldžiosios paprikos prieskoniai – 1 arbatinis šaukštelis
- druska – 1 arbatinis šaukštelis.
Gaminimas:
Perpjauname skumbrę, pašaliname vidurius, nupjauname galvą ir uodegą.
Išimkite kaulus ir pasidėkite skumbrės filė.
Tuomet paruošiame marinatą. Išspaudžiama česnaką, sumaišome jį su druska, paprika, augaliniu aliejumi. Maišome, kol gausis vienalytė košė.
Marinatą paskirstome ant filė ir tolygiai ištepame per visą paviršių. Tada susukame skumbrę į foliją ir dedame į šaldytuvą marinuotis mažiausiai 3-4 valandas.
Tada išimkite skumbrę iš folijos, atsargiai perkelkite filė į kepimo skardą ir kepkite 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 120° C.
Tada belieka išimti žuvį iš kepimo skardos ir patiekti.
Vaizdo įrašas: