Jei neturite laiko, energijos ir noro ilgai stovėti prie viryklės, naudokite seną ir patikimą būdą: kepta skumbrė stiklainyje, orkaitėje. Žuvis tampa sultinga ir švelni, skani tiek karšta, tiek šalta.
SKUMBRĖ STIKLAINYJE
Kodėl stiklainyje? Nes tai dvigubai skaniau! Taip, ir paprastą stiklinį indą, skirtingai nuo brangių karščiui atsparių indų , turi kiekvienas. Stiklas yra ekologiška medžiaga, kuri aukštoje temperatūroje neišskiria toksiškų medžiagų.
Kadangi skumbrė yra labai riebi žuvis, gaminimo metu nereikia dėti augalinio aliejaus. Iš žuvies išskiriamo sulčių kiekio pakanka, kad mėsa būtų sultinga ir lengvai atsiskiriama nuo kaulo. Beje, panašiu būdu galite virti vištieną stiklainyje savo sultyse.
Kad žuvies indas nesprogtų, visada įdėkite į šaltą orkaitę ir įjunkite šildymą. Pats stiklainis turi būti sausas, be įbrėžimų.
Kitas recepto pranašumas yra tas, kad galite kepti žuvį ateičiai. Norėdami tai padaryti, tiesiog paimkite stiklainius su užsukamais dangteliais ir kepkite 3-4 valandas. Tokia skumbrė šaldytuve laikoma iki trijų savaičių.
Galbūt užtenka girti tokį paprastą ir skanų patiekalą. Išimkite užrašų knygelę ir užsirašykite receptą!
Jums reikės:
- 2 vidutinio dydžio skumbrės
- 1 morka
- 2 svogūnai
- 4 juodųjų pipirų žirneliai
- 2 lauro lapai
- prieskoniai, druska pagal skonį
Gaminimas:
Žuvį išdarinėkite, nupjaukite galvą, uodegą ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite porcijomis.
Norėdami, kad skumbrė atsikratytų specifinio žuvies kvapo, pusę valandos prieš virimą žuvį marinuokite su nedideliu kiekiu citrinų sulčių. Ir į patį patiekalą įpilkite žiupsnelį muskato riešuto.
Stambiai sutarkuokite morkas ir susmulkinkite svogūnus.
Daržoves ir žuvį sluoksniuokite į stiklainį. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska ir prieskoniais. Jei norite, įdėkite bulvių į skardinės dugną.
Uždenkite stiklainį žuvies folija arba metaliniu dangčiu. Įdėkite į šaltą orkaitę, tada įjunkite ir kepkite skumbrę mažiausiai valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekite švelnią, daržovių sultyse keptą žuvį su bet kokiu garnyru. Gero apetito!
Kad kiekvienas kvepiančios skumbrės gabalėlis tiesiog tirpsta jūsų burnoje, pabandykite kepti skumbrę pagal mūsų receptą. Šis skanus patiekalas tikrai patiks jūsų artimiesiems.