Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

Marinuota skumbrė orkaitėje: išbandykite neapsakomai skanų patiekalą!

Skumbrė – tai puiki ir labai sveika žuvis, kuri turi labai mažai kaulų, tad ją patogu valgyti.

Mūsų siūlomame recepte skumbrės pirmiausia marinuojamos su prieskoniais ir žolelėmis, o tada kepamos orkaitėje, todėl savo sultingu skoniu primena rūkytas.

Ingredientai:

skumbrė – 2 vienetai;

lauro lapai – 2 vienetai;

žiupsnelis raudonėlio;

žiupsnelis čiobrelių;

3-4 gvazdikėliai;

žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų;

2 valgomieji šaukštai citrinos sulčių;

4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

Atšildykite skumbres ir jas išdorokite (išimkite vidurius, nupjaukite galvas ir uodegas).

Apšlakstykite skumbrių gabaliukus citrinos sultimis.

Į dubenį sudėkite gvazdikėlius, čiobrelius, raudonėlius, susmulkintus lauro lapus, druską ir pipirus.

Įpilkite alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišykite.

Sudėkite žuvies gabaliukus į dubenį, išvoliokite visus gabaliukus marinate ir palaikykite šaldytuve 2-3 valandas.

Po to sudėkite skumbrę į kepimo indą.

Likusį marinatą tolygiai paskirstykite ant žuvies gabaliukų.

Uždenkite kepimo  formą folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros 25-30 minučių.

Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos nuimkite foliją, kad žuvis gražiai apkeptų.

Garnyrui puikiai tinka bulvės ar salotos.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---