Skumbrė puikiai tinka per šventes. Šis neįprastas žuvies ir pekininių kopūstų užkandis sužavės visus svečius!
Ingredientai:
Bagetė (geriausiai tinka iš kvietinių miltų) – 200 gramų;
Lengvai sūdyta skumbrė – 300 gramų;
Pekininis kopūstas – 1 vienetas;
Laimas – 1 vienetas;
Svogūnas – 1 vienetas;
Sviestas – 50 gramų;
Prieskoniai, druska – pagal skonį.
Gaminimas:
Smulkiai supjaustykite kopūstus, palikite keletą lapų nepjaustytų. Supjaustykite bagetę ir sutepkite sviestu. Įkaitinkite keptuvę ir lengvai ją pakepinkite.
Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais žiedais. Skumbrę supjaustykite į mažesnius gabalėlius.Salotų dubenėlio apačioje išdėliokite sveikus kopūstų lapus, tuomet dėkite skumbrę ir svogūnus. Po to įdėkite pakepintą bagetę ir susmulkintus kopūstus.
Pašlakstykite laimo sultimis, įberkite druskos ir pipirų. Užkandį papuoškite savo nuožiūra. Skanaus!