Burokėliai dažniausiai naudojami barščiams ar silkei pataluose, tačiau šį kartą siūlome išbandyti gana neįprastą, tačiau tikrai vertą dėmesio receptą, kurį norėsite išbandyti ne kartą ir ne du. Garantuojame: išbandę šį patiekalą į burokėlius žvelgsite visai kitomis akimis.
Viskas yra labai paprasta.
Jums reikės:
- Dviejų burokėlių;
- Pusės nedidelio kopūsto;
- Ryšulėlio šviežių petražolių;
- 2 obuolių;
- 2 nedidelių agurkų;
- Augalinio aliejaus;
- Druskos (pagal skonį);
- Grietinės.
Kaip gaminti?
- Pirmiausia nulupkite burokėlius ir supjaustykite 1,5 cm kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus ir kepkite daržoves 6 minutes (3 minutes kepkite be dangčio ir tiek pat laiko su dangčiu).
- Susmulkinkite kopūstą, o agurkus ir obuolį supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite maisto produktus į gilų dubenį.
- Nupilkite nuo keptų burokėlių aliejų, sumaišykite juos su kitomis daržovėmis.
- Paskaninkite šviežiomis petražolėmis, įdėkite druskos.
- Pagardinkite grietine, išmaišykite. Palikite pastovėti 10-15 minučių, ir tuomet patiekite.
Skanaus!