Tobulas skanėstas netikėtiems svečiams! Sausainiai su kefyru yra labai skanūs ir traškūs, be to, juos pagaminsite labai greitai!
Ingredientai:
- kiaušinis – 1 vnt.
- cukrus – 0,5 stiklinės
- miltai – 250 g
- kefyras – 100 ml
- augalinis aliejus – 40 ml
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- druska – žiupsnelis.
Gaminimas:
Kiaušinius sumaišykite su šaukštu cukraus ir žiupsneliu druskos. Supilkite kefyrą ir augalinį aliejų. Sumaišykite. Pusę miltų sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite juos į tešlą. Tada suberkite likusius miltus ir minkykite tešlą, kol ji bus nelipni. Tešlą iškočiokite, kad ji būtų 3-4 mm storio. Padarykite apskritimus stikline.
Likusį cukrų supilkite ant plokščios lėkštės. Tešlos apskritimą viena puse dėkite į cukrų ir perlenkite pusiau, kad cukrus liktų viduje. Tada vėl perlinkite per pusę, pirštais suspauskite kraštus, kad susidarytų žiedlapis. Viršutinį kraštą pamirkykite cukruje ir padėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 20 minučių, kol sausainiai švelniai apskrus. Skanaus.