Pyragas su vištienos ir grybų įdaru yra puikus pasirinkimas pietums. Kiekvienas puikiai žinome, kad pyragai nebūtinai turi būti saldūs, bet jie vis tiek labai skanūs!
Ingredientai:
Tešlai:
- miltai – 300 g
- grietinė – 100 g
- lydytas sviestas – 50 g
- kiaušiniai – 2 vnt.
- kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- druska – žiupsnelis.
Įdarui:
- vištienos filė – 1 vnt.
- pievagrybiai – 300 g
- bulvės – 5 vnt.
- svogūnas – 1 vnt.
- sūris – 60 g
- druska, pipirai – pagal skonį
- žalumynai – pagal skonį.
Pyrago viršui:
- kiaušinio trynys – 1 vnt.
- sezamo sėklos – 1 valgomasis šaukštas
- vanduo – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Pirmiausia pradėkite daryti įdarą. Bulves išvirkite ir sutrinkite. Virtą mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sutarkuokite sūrį.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite, kol pagels. Tada suberkite susmulkintus pievagrybius ir kepkite, kol išgaruos skystis, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Tuomet sudėkite mėsą ir kepkite viską dar kelias minutes. Sudėkite susmulkintus žalumynus.
Tešlos gaminimas. Sumaišykite kiaušinius, grietinę ir druską, supilkite ištirpintą sviestą ir vėl pamaišykite. Sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą. Suminkytą tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti maždaug pusvalandį. Gautą tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis.
Didesnį tešlos gabalą iškočiokite ir perkelkite į kepimo formą, padengtą kepimo popieriumi. Suformuokite pyrago šonus. Ant viršaus sudėkite bulvių košę ir vištienos bei grybų įdarą, apibarstykite viską tarkuotu sūriu, tada uždėkite antrą tešlos sluoksnį ir sujunkite pyrago kraštus. Šakute padarykite skylutes.
Viršų sutepkite plaktu kiaušinio tryniu ir šaukštu vandens, apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Skanaus!