Vietoj nuobodžių troškinių, su beveik tais pačiais ingredientais galite pagaminti daug įdomesnį patiekalą. Pyragas su mėsa tikrai jus sužavės! Jis gali būti patiekiamas kaip greitas užkandis arba kaip skani vakarienė visai šeimai.
Ingredientai:
- 1 kg faršo;
- 350 mililitrų kefyro;
- 1 kiaušinis;
- šaukštelis druskos;
- kepimo miltelių pakelis;
- 50 gramų sviesto;
- 500 gramų miltų;
- 3 svogūnai;
- 1 arbatinis šaukštelis pipirų;
- 1 arbatinis šaukštelis kalendros.
Gaminimas:
Kefyrą supilkite į gilų dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išplakite plakikliu. Miltus atskirame inde sumaišykite su kepimo milteliais ir viską supilkite į kefyro dubenį. Sumaišykite ir minkykite tešlą. Tada į tešlą supilkite ištirpintą, bet ne karštą sviestą. Maišykite iki vientisos masės. Tešlą 15 minučių padėkite į šaldytuvą ir pradėkite ruošti įdarą.
Į dubenį su malta mėsa įmaišykite svogūną, įberkite prieskonių ir išmaišykite. Tešlą susukite ir padalinkite į tris lygias dalis, iš jų suformuokite rutuliukus ir kiekvieną iškočiokite.
Įdarą dėkite ant iškočiotos tešlos, palikite porą centimetrų iki kraštų. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 230 laipsnių 25 minutėms.
Vaizdo įrašas: