Norint iškepti skanų pyragą, šaldytuve nebūtina turėti pieno, kefyro ar sviesto. Šiame recepte naudojamas mineralinis vanduo – paprastas ir visiems prieinamas produktas. Įdarui galite naudoti įprastus kakavos miltelius, tačiau juos galite pakeisti bet kokiomis uogomis, džiovintais vaisiais ar uogiene. Patikėkite, pyragas bus labai skanus!
Ingredientai:
- Kvietiniai miltai – 200-220 g
- Cukrus – 120 g
- Mineralinis gazuotas vanduo – 130 ml
- Augalinis aliejus – 130 ml
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- Kakavos milteliai – 1,5 valgomojo šaukšto.
Gaminimas:
Į indą, kuriame patogu plakti mikseriu, įmuškite visus kiaušinius ir sudėkite cukrų. Jei norite, taip pat galite pridėti pakelį vanilinio cukraus arba žiupsnelį vanilino. Viską plakite mikseriu, kol susidarys sodrios tirštos putos
Tada supilkite gazuotą mineralinį vandenį, augalinį aliejų, sudėkite kepimo miltelius. Svarbiausia, kad vanduo būtų labai gazuotas, todėl tešla bus puresnė. Išsijokite miltus ir dalimis suberkite į tešlą. Įdėkite šiek tiek ir maišykite, tada dėkite kitą dalį. Tokiu būdu suberkite visus miltus. Paruošta tešla bus smulkiai porėta, lengva, šiek tiek riebi.
Paruoškite kepimo formą: patepkite ją trupučiu aliejaus, pabarstykite plonu miltų sluoksniu, manų kruopomis arba duonos trupiniais. Jei turite silikoninę formą, galite praleisti šį žingsnį – iškeptas pyragas lengvai išsiims. Visą tešlos kiekį padalinkite į 3 dalis. Supilkite 1 dalį į formą.
Kakavos miltelius padalinkite per pusę ir tolygiai apibarstykite tešlą kepimo formoje. Ant viršaus dėkite dar tešlos, apibarstykite kakava ir uždėkite likusią tešlą. Dėkite pyragą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 minutes. Patikrinimui, ar pyragas iškepęs, galite naudoti dantų krapštuką.
Iškepęs pyragas bus gerai iškilęs, minkštas ir purus. Išimkite jį iš formos ir leiskite šiek tiek atvėsti ant grotelių. Tada supjaustykite ir patiekite su arbata. Skanaus!