Gaminti užkandžius visuomet malonu. Pomidorus dažniausiai mėgsta visi žmonės, tad jei mąstote surengti draugų susitikimą, pomidorų užkandis būtinai turi puošti jūsų vaišių stalą!
Ingredientai:
- Pomidorai – kiekis jūsų nuožiūra;
- česnakai – 3-4 skiltelės;
- žalumynai;
- saulėgrąžų ar alyvuogių aliejus – 200 gramų;
- actas 9% – 40 mililitrų;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
- pipirai – 1/4 arbatinio šaukštelio.
Gaminimas:
Į trintuvą supilkite aliejų, actą, druską, cukrų, pipirus. Įberkite žalumynų, pasirinkite juos pagal savo skonį (krapai, petražolės, kalendra, raudonėlis, bazilikas). Visus ingredientus reikia gerai sutrinti.
Jei namuose neturite nei virtuvės kombaino, nei trintuvo, tuomet tik smulkiai supjaustykite žalumynus, išspauskite česnaką ir viską gerai išmaišykite.
Paimkite norimą kiekį pomidorų ir supjaustykite juos skiltelėmis. Sumaišykite kitų ingredientų padažą, tada atsargiai juo apšlakstykite pomidorus. Nebūtina sunaudoti viso padažo, viską darykite pagal savo skonį. Likusią padažo dalį galite pasidėti į šaldytuvą ir sunaudoti vėliau. Sumaišykite užkandį, perkelkite į gražią lėkštę ir patiekite. Rekomenduojama šį patiekalą suvalgyti tą pačią dieną, kitą dieną jis jau bus sugedęs. Skanaus!
Šis pomidorų užkandis labai lengvai pagaminamas, pamėginkite!