Šis pyragas tiesiog tirpsta burnoje!

REKLAMA

Šie desertai – šventė akims ir tikras malonumas gomuriui.

Jūsų dėmesiui – nuostabūs skanių vaisių desertai.

Braškių-persikų desertas

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 3 kiaušinių
  • 90 g granuliuoto cukraus (6 šaukštų)
  • 8 g vanilinio cukraus (2 šaukštelių)
  • žiupsnelio druskos
  • 100 g miltų (2/3 stiklinės)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • citrinos žievelės
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 15 ml šilto vandens (1 šaukšto)

Įdarui:

  • 9 g želatinos (3 šaukštelių)
  • 60 ml šalto vandens (4 šaukštų)
  • 400 g kreminio sūrio (1+3/4 stiklinės)
  • 200 g baltojo šokolado (1,3 stiklinės)
  • 200 g plakamos grietinėlės (1 stiklinės)
  • 400 g braškių (2,5 stiklinės)
  • 400 g konservuotų persikų (2,5 stiklinės)

Kaip gaminti?

Įmuškite kiaušinius į gilų dubenį. Pabarstykite cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

REKLAMA

Įberkite druskos ir  išplakite mikseriu.

REKLAMA

Į mišinį dalimis išsijokite miltus ir kepimo miltelius.

Šluotele švelniai išmaišykite. Nutarkuokite citrinos žievelę. Įpilkite citrinos sulčių ir šilto vandens. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą (28 x 18 cm).

Tešlą dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 25 minutes 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Iškepusią tešlą palikite atvėsti, išimkite iš kepimo formos ir nuimkite popierių. Perpjaukite tešlą per pusę horizontaliai.

Braškes ir persikus supjaustykite mažais gabalėliais. Kreminį sūrį sutrinkite dubenyje mikseriu.

REKLAMA

Nedideliame dubenyje želatiną užpilkite vandeniu ir maišykite, kol ištirps.

REKLAMA

Į atskirą dubenį suberkite susmulkintą šokoladą ir sumaišykite su grietinėle.

Pakaitinkite, kad ištirptų šokoladas. Į dubenį su kreminiu sūriu supilkite ištirpintą šokoladą ir išplakite.

REKLAMA

Supilkite ištirpintą želatiną ir vėl išplakite.

Suberkite susmulkintus vaisius ir užtepkite grietinėlę ant tešlos lakšto.

REKLAMA

Uždenkite antrąja tešlos dalimi. Desertą padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.

Praėjus šiam laikui, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

REKLAMA

Vaisinis pyragas

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 6 kiaušinių
  • 180 g granuliuoto cukraus (3/4 stiklinės + 2 šaukštų)
  • 8 g vanilinio cukraus (2 šaukštelių)
  • žiupsnelio druskos
  • 260 g miltų (1,5 stiklinės + 1 šaukšto)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • citrinos žievelės

Kremui:

  • 600 g kreminio sūrio (2,5 stiklinės)
  • 300 g plaktos grietinėlės
  • 80 g cukraus pudros (3/4 stiklinės)
  • 250 g maskarponės (1 stiklinės + 1 šaukšto)
  • 400 g braškių (2,5 stiklinės)
  • 200 g aviečių
  • 300 g konservuotų vyšnių
  • 200 g konservuotų mandarinų
  • 300 g konservuotų persikų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Įmuškite kiaušinius į gilų dubenį. Pabarstykite cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Įberkite druskos ir išplakite mikseriu. Miltus ir kepimo miltelius išsijokite dalimis ir atsargiai išmaišykite. Smulkiai sutarkuokite citrinos žievelę ir išmaišykite.

REKLAMA

Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą (28 x 18 cm).

REKLAMA

Išmaišykite tešlą iešmeliu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 30 minučių 180°C temperatūroje. Palaukite, kol atvės, ir išimkite iš formos.

REKLAMA

Padalinkite tešlą horizontaliai į dvi dalis, vienos dalies atpjaukite trečdalį ir atidėkite į šalį, o likusią supjaustykite kubeliais.

Persikus supjaustykite mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Į dubenį supilkite grietinėlę ir suberkite cukraus pudrą. Sudėkite kreminį sūrį ir maskarponę.

Grietinėlę išplakite mikseriu. Kremą užtepkite ant tešlos formoje ir išdėliokite vaisius.

REKLAMA

Sudėkite supjaustytą tešlą ir tepkite sluoksnį kremo.

Pakartokite visą procesą. Deserto viršų uždenkite folija ir padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.

REKLAMA

Išėmę iš šaldytuvo, deserto šonus aptepkite kremu ir pabarstykite susmulkintu tešlos gabalėliu.

Vaisių pyragas su želatina

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 3 kiaušinių
  • 90 g granuliuoto cukraus (6 šaukštų)
  • žiupsnelio druskos
  • 90 g miltų (1/2 stiklinės + 1 šaukšto)
  • 1/2 arb. š. kepimo miltelių
  • citrinos žievelės
  • 15 g verdančio vandens (1 šaukšto)

Kremui:

REKLAMA
  • 300 g vyšnių (2 stiklinių)
  • 500 g braškių (3 stiklinių)
  • 60 g granuliuoto cukraus (4 šaukštų)
  • 200 ml vandens (4/5 stiklinės)
  • 18 g želatinos (6 šaukštelių)
  • 120 ml vandens (1/2 stiklinės)
  • 600 ml grietinės (2,5 stiklinės)
  • 200 g plakamos grietinėlės (1 stiklinės)
  • 100 g cukraus pudros (5/6 stiklinės)

Želė:

  • 6 g želatinos (2 šaukštelių)
  • 20 ml vandens (2 šaukštų)
  • vyšnių sulčių

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos.
  2. Suberkite cukrų ir išplakite mikseriu.
  3. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir išmaišykite šluotele.
  4. Į mišinį įtarkuokite citrinos žievelę ir užpilkite verdančiu vandeniu.
  5. Gerai išmaišykite.
  6. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą (28 x 18 cm).
  7. Kepkite tešlą įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  8. Į keptuvę suberkite vyšnias ir cukrų.
  9. Kaitinkite keptuvėje, kol cukrus ištirps.
  10. Supilkite vandenį, šiek tiek pavirkite ir per sietelį perkoškite į dubenį.
  11. Braškes supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį.
  12. Į dubenį su braškėmis suberkite vyšnias.
  13. Atvėsusią tešlą išimkite iš kepimo formos.
  14. Atskirame dubenyje sumaišykite želatiną su vandeniu ir leiskite pastovėti 5 minutes.
  15. Į dubenį su grietine supilkite plakamą grietinėlę.
  16. Suberkite cukraus pudrą ir išplakite mikseriu.
  17. Supilkite ištirpintą želatiną ir išplakite.
  18. Supilkite grietinėlę į dubenį su vaisiais ir lengvai išmaišykite.
  19. Kremu ištepkite formoje esančią tešlą.
  20. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  21. Želatiną sumaišykite su vandeniu, leiskite išbrinkti 5 minutes ir supilkite į dubenį su vyšnių sultimis.
  22. Sultis užpilkite ant deserto ir palikite 4 valandas pastovėti šaldytuve.
  23. Galite patiekti.

Skanaus!

Video pamokėlė:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].