Home Receptai Patiekalai iš daržovių Skanūs koldūnai su raugintais kopūstais

Skanūs koldūnai su raugintais kopūstais

0
Skanūs koldūnai su raugintais kopūstais

Koldūnai – patiekalas, kuris asocijuojasi su namų šiluma ir jaukumu. Nuo pat pirmo kąsnio jis sukelia malonius vaikystės prisiminimus ir primena močiutės kulinarinius įgūdžius. Be nostalgijos, skanūs koldūnai su raugintais kopūstais turi daug kitų privalumų, dėl kurių jie yra tiesiog neprilygstamas patiekalas.

Rauginti kopūstai suteikia šiam patiekalui ypatingą aromatą ir pikantiškumą, kuris kartu su subtilia tešla sukuria puikų balansą. Šis patiekalas nustebina ir džiugina skonio receptorius savo harmonija ir skonio sodrumu.

Skanūs koldūnai su raugintais kopūstais: jų nauda

Tokių koldūnų įdare gausu maistinių medžiagų. Raugintuose kopūstuose yra vitaminų C, K ir B, taip pat skaidulų, kurios naudingos virškinimui. Šis produktas taip pat yra puikus probiotikų šaltinis. Probiotikai  turi teigiamą poveikį žarnyno sveikatai.

Jums reikės:

  • 3 stiklinių kvietinių miltų
  • 1 kiaušinio
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus
  • Druskos (pagal skonį)
  • 500 g raugintų kopūstų
  • 2 vnt. svogūnų
  • Žiupsnelio cukraus

Kaip gaminti?

Paruoškite įdarą. Nulupkite svogūnus. Supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su 80 ml saulėgrąžų aliejaus. Pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos.

Iš raugintų kopūstų išspauskite skysčio perteklių. Įberkite cukraus. Kopūstus sumaišykite su svogūnais. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimumo. Keptuvės turinį troškinkite pusvalandį, retkarčiais pamaišydami. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti.

Paruoškite tešlą. Į nedidelį indą įmuškite kiaušinį ir užpilkite 240 ml virinto kambario temperatūros vandens. Įpilkite likusį saulėgrąžų aliejų ir įberkite 0,5 šaukštelio druskos. Viską lengvai suplakite šakute.

Į gilų dubenį suberkite išsijotus kvietinius miltus. Įpilkite kiaušinių mišinio. Minkykite vienalytę tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite virtuvėje 40 minučių.

Ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus iškočiokite tešlą į ritinį. Supjaustykite. Iškočiokite į plokščius pyragėlius.

Ant kiekvieno gabalėlio centro uždėkite 1 arbatinį šaukštelį daržovių įdaro. Sutvirtiname kraštus. Formuokite koldūnus.

Supilkite vandenį į keptuvę. Užvirinkite. Įberkite druskos (pagal skonį). Sudėkite koldūnus į verdantį skystį. Virkite, kol išvirs.

Kad įdaras būtų dar sodresnis, pirmiausia rekomenduojame pakepinti svogūną su smulkiai pjaustytais grybais. Tik tada į keptuvę suberkite raugintus kopūstus. Grybai suteiks šiam patiekalui ypatingą skonį.