Ne visada turime pakankamai laiko ruošti sudėtingus patiekalus, todėl kai netikėtai užklumpa alkis, naudinga žinoti keletą receptų, kurie padėtų greitai pasisotinti. Taigi, jūsų dėmesiui – skanūs ir sotūs karšti sumuštiniai.
1 porcijai reikės:
3 riekelių duonos
1 pomidoro
100 g virtos dešros
druskos ir pipirų (pagal skonį)
saujelės žalumynų
Kaip gaminti?
- Atriekite 3 duonos riekeles.
2. Supjaustykite pomidorą griežinėliais.
3. Sutarkuokite sūrį.
4. Supjaustykite dešrą.
5. Susmulkinkite žalumynus.
Ant duonos riekelių pirmiausia dėkite dešrą, tuomet pomidorus, ir galiausiai sūrį. Kepkite orkaitėje arba uždengtoje keptuvėje. Papuoškite žalumynais. Skanaus!
Sūrio pyragas su česnakais ir žolelėmis- pikantiškas užkandis kiekvienam!
Kai iškepa sūrio pyragas su česnakais ir žolelėmis, visa šeima dažniausiai renkasi virtuvėje. Galų gale tiesiog neįmanoma atsispirti šio kepinio kvapui.
SŪRIO PYRAGAS SU ŽOLELĖMIS
Jums reikės:
- 300 ml šilto pieno
- 500 g miltų
- 11 g sausų mielių
- 1 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 krūva krapų
- česnako
- 200 g sviesto
- 200 g sūrio
- stačiakampis kepimo indas 25 x 11 cm
Gaminimas:
Į dubenį supilkite šiltą pieną, suberkite mieles ir cukrų, išmaišykite, uždenkite lipnia plėvele ir palikite 10 minučių.
Tada nuimkite plėvelę, sumaišykite ir pradėkite dėti išsijotus miltus. Prieš paskleisdami tešlą ant stalo, įpilkite 300-350 gramų miltų, o likusius po truputį įberkite ant stalo.
Paruoštą tešlą supilkite į dubenį, supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite. Tada uždenkite plėvele ir palikite 1 valandai.
Tuo tarpu susmulkinkite krapus ir česnaką blenderiu, supilkite sviestą ir gerai išmaišykite.
Iškočiokite tešlą į ploną sluoksnį ir sutepkite jos visą paviršių su įdaru.
Tešlą suvyniokite į ritinį. Padalinkite ritinėlį išilgai į 2 dalis, suvyniokite juos, tada galus pritvirtinkite.
Gautą ruošinį perkelkite į kepimo indą, suteptą augaliniu aliejumi.
Pabarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
Pašaukite formą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 30–35 minutes.
Štai ir, česnakinis sūrio pyragas yra paruoštas. Gero apetito!
Sveiki ir beprotiškai skanūs cukinijų keksiukai, kurie nepalieka abejingų!
Cukinijų sezonas prasidėjo ir dabar beveik kiekvieną dieną iš sodo tenka parsinešti net po kelias šias nuostabias daržoves. Keksiukai iš cukinijų yra puikus užkandis ir daržovės panaudojimo būdas.
Šiandien pasidalinime instrukcijomis, kaip gali būti pagaminti skanūs cukinijų keksiukai. Labai skanūs, subtilūs, purūs, malonaus sūrio aromato!
CUKINIJŲ KEKSIUKAI
INGRIDIENTAI:
- 1 cukinija
- 2 pomidorai
- 3 kiaušiniai
- 300 g sūrio
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 100 g miltų
- 40 g žalumynų
- druskos, pipirų pagal skonį
GAMINIMAS:
Nuplaukite cukiniją ir sutarkuokite ant rupios tarkos.
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite pomidorus.
Patogiame inde kiaušinius išplakite su druska ir pipirais. Sudėkite tarkuotą cukiniją ir gerai išmaišykite.
Suberkite pomidorus ir vėl išmaišykite. Atskirame inde sumaišykite išsijotus miltus su kepimo milteliais, tada supilkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite.
Sūrį supjaustykite mažais kubeliais, supilkite į tešlą. Taip pat galite pjaustyti žalumynus ir pridėti prie tešlos. Dar kartą išmaišykite.
Apkepkite formeles augaliniu aliejumi ir supilkite į jas tešlą. Supilkite šiek tiek daugiau nei pusę formos. Keksiukai gerai kyla.
Kepkite keksiukus orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 20-25 minutes, kol iškeps.
Štai viskas, kvapnūs daržovių keksiukai yra paruošti. Gero apetito!