Šiandien norime pasidalinti nesąžiningai pamirštų skaniu receptu, tai- daržovių blynai. Sunku pasakyti iš kur kilo šis patiekalas. Šaltiniuose yra minima, kad pirmieji šį patiekalą pradėjo ruošti prancūzai, lenkai iš jų perėmė receptą ir šis paplito po kitas šalis – šiandien to niekas nežino ir tai nėra labai svarbu, svarbiausia yra tai, kad jį nesunku paruošti! Laikykitės receptų ir nudžiuginkite artimuosius.
„Daržovių blynai“.
Jums reikės:
- Bulvės – 3 vnt. vidutinio dydžio
- Morkos -1 vnt.
- Svogūnų laiškai -3-4 vienetai
- Svogūnas -1 vnt.
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Miltai -3 šaukštai
- Saldžioji paprika – 1 vnt.
- Druska ir pipirai pagal skonį.
- Augalinis aliejus kepimui.
Gaminimas:
Bulves nuskutame ir sutarkuojame ant smulkios trintuvės, jei išsiskiria daug skysčio nusunkite jį. Morką ir svogūną sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su bulvėmis. Papriką supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Viską sudėkite į dubenį, pagadinkite druska ir pipirais pagal skonį, įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkime augalinį aliejų ir šaukštu ar mentele ant jo paskleiskite „tešlą“. Nedarykite didelių blynų, jie ilgai keps. Kepkite ant vidutinės ugnies 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Patiekite su grietine!
Antrasis receptas yra „Klasika“.
Jums reikės:
- Bulvės -6 vnt.
- Miltai – 4 šaukštai.
- Svogūnas -1 vnt.
- Švieži krapai
- Kiaušiniai -3 vnt.
- Druska ir pipirai
- Augalinis aliejus
- Grietinė
Gaminimas:
Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka ir išspauskite sultis. Sumaišykite su smulkintu svogūnu, suberkite smulkintus krapus ir miltus, įmuškite kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir šaukštu sudėkite bulvių tešlą. Kepkite iki aukso rudos spalvos. apie 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Patiekite su grietine.