Šie blyneliai nepaliks abejingų!
Sudėtis:
1,5 puodelio verdančio vandens
1,5 puodelio pieno
2 kiaušiniai
1,5 puodelio miltų
1,5 šaukšto sviesto
1,5 šaukšto cukraus
0,5 šaukštelio druskos
vanilės
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi, įberkite druskos ir vanilės.
Įpilkite pieno ir palaipsniui supilkite miltus.
Nenustodami plakti, plona srovele supilkite išlydytą sviestą, o po to verdantį vandenį.
Palikite tešlą pusvalandžiui, kad visi ingredientai harmoningai susimaišytų. Ir tada pradėkite kepti.
Įpilkite tešlos į įkaitintą keptuvę plonu sluoksniu, palaukite 1–2 minutes (kol drėgmė dings nuo blyno paviršiaus), tada apverskite. Jei jums patinka įdaryti blynai, rinkitės tradicinius (varškės, grybų, uogų ir kt.) įdarus arba sukurkite savo.
Skanaus!