Šiais laikais sunku pasitikėti tuo, kas rašoma parduotuvėje parduodamų produktų etiketėse. Todėl geriausia, kai įmanoma, gamintis savo maisto produktus. Pamėginkite patys išsikepti ir duonos. Pateikiame labai skanų receptą, kurį močiutės labai plačiai naudojo praeitame amžiuje.
Naminės duonos receptas su sausomis mielėmis
Receptas yra pats paprasčiausias ir lengviausias, todėl jis patinka daugeliui. Reikės tik keturių ingredientų ir duona bus paruošta!
Sudėtis
- 6 stiklinės kvietinių miltų
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
- 1 pakelis sausų mielių
- 3-3,5 stiklinės šalto vandens
Gaminimas
Pirmiausia išsijokite miltus į dubenį su giliu dugnu. Suberkite druską ir sausas mieles ir gerai išmaišykite.
Tada užpilkite šaltu vandeniu. Užminkykite tešlą, tik ne per stipriai. Palikite 1-2 valandas pailsėti.
Nuimkite susidariusias putas. Pabarstykite sausais miltais ir išminkykite. Suformuokite kepalą ir įdėkite į formą, suteptą aliejumi.
Pašaukite į iki 170–180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 50 minučių. Stebėkite duonos išorę, kol ji pagels. Patikrinkite duoną dantų krapštuku. Viskas!
Maisto gaminimas neturi būti sudėtingas. Pasigaminkime skanios duonos patys. Duonos kvapas privers kauptis seiles burnoje.