Šis receptas pagal „YouTube“ kanalą yra lengvai paruošiamas ir jums jis labiau patiks, nei klasikiniai blyneliai.
Paruošti šias cukinijas galėsite labai greitai ir pamatysite, kaip jums ir vaikams jos patiks!
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 100 ml kefyro arba lieso jogurto be papildomo skonio
- vienos skiltelės česnako
- cukinijos
- 4 šaukštų paprastų miltų
- druskos
- prieskonių pagal skonį
Gaminimo eiga:
Pirmiausia nuplaukite cukinijas po drungnu vandeniu ir nupjaukite abu galus.
Daržoves supjaustykite vidutinio dydžio lazdelėmis, kurių plotis maždaug vienas centimetras.
Tada sudėkite cukinijos lazdeles į gilų dubenį, įberkite druskos, įdėkite sutrintą česnako skiltelę ir leiskite joms marinuotis maždaug penkiolika minučių.
Tuo tarpu nedideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir įberkite druskos bei pipirų.
Kai kiaušiniai bus išplakti, įpilkite kefyro ir įberkite šiek tiek persijotų miltų.
Sumaišykite pusiau skystą vientisą tešlą.
Po penkiolikos minučių cukinijos išleis savo sultis, tuomet jas nupilkite.
Tada atskirus cukinijos gabalėlius pirmiausia pavoliokite į miltus, tada į kiaušinių tešlą ir, galiausiai, vėl apvoliokite miltuose.
Įdėkite cukinijos riekeles į karštą aliejų ir kepkite, pavartydami iš visų pusių, kol jos taps auksinės spalvos.
Riebalų perteklių galite nusausinti su vienkartiniais virtuviniais rankšluosčiais, ir galite mėgautis paniruotomis cukinijomis, pavyzdžiui, su grietine, kuri prie jų puikiausiai tinka.
Jei norite, grietinę galite pakeisti ir tirštesniu natūraliu jogurtu.
Lygiai taip pat galite apvolioti ir kepti kitų rūšių daržoves.
Pavyzdžiui, taip paruošti grybai yra taip pat labai skanūs.
Skanaus!
Vaizdo medžiaga: