Ši tešla yra fantastiška, o skiriasi ji nuo kitų tik vienu ingredientu, kurį reikia pridėti. Tai medus, dėl kurio tešla bus skanesnė ir minkštesnė. Įsitikinkite pats!
Sudėtis
- 300 ml šilto pieno
- 500-520 g miltų
- 10 g sausų mielių
- 3-4 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai medaus
- žiupsnelis druskos
- 50 ml aliejaus
Įdarui
- 360 g varškės
- 2-3 šaukštai cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 80-100 g razinų
- 20 g sviesto
- 1 kiaušinis
Aptepimui
- aliejus
- kiaušinio trynys
- 1 šaukštelis pieno
Gaminimas
Pieną supilkite į gilų dubenį, pridėkite 10 g sausų mielių, žiupsnelį druskos, 4 šaukštus cukraus ir išmaišykite. Įpilkite 50 ml aliejaus, pridėkite du šaukštus medaus, 500-520 g miltų ir vėl išmaišykite. Užmaišykite tešlą ir valandą palikite uždengęs audiniu.
Paruoškite įdarą. Atskirame dubenyje sumaišykite varškę, 3 šaukštus cukraus, 10 g vanilinio cukraus, 20 g sviesto.
Tešlą iškočiokite. Užtepkite varškės įdarą ir pabarstykite razinomis. Susukite į ritinį. Supjaustykite gabalėliais, vieną pusę pavoliokite miltuose. Ant skardos dėkite tą pusę, kurią voliojote miltuose. Uždenkite audiniu ir leiskite pastovėti, kol orkaitė įkais.
Kai visos bandelės-sraigės atsidurs ant kepimo popieriumi išklotos skardos, belieka tik jas aptepti ir pašauti į 180 laipsnių orkaitę 25 minutėms.
Iškepusias bandeles apibarstykite cukraus pudra.