Pamažu artėja vasara, o kartu ir nuostabiai šiltos bei saulėtos dienos. Nėra nieko geriau, kaip atsivėsinti kuo nors labai skaniu. Todėl pagalvojome, kad šis populiarus desertas tam puikiai tiks.
Kaip ir daugelyje kitų vasaros desertų, taip ir šiame yra braškių. Jos derinamos su puriais sausainiais, grietinėle ir šokoladu. Šis desertas yra savotiškas suktinukas, kurio pagrindas – pailgi sausainiai ir braškės. Pripažinkite, skamba puikiai!
Dar geriau yra tai, kad šį desertą paruošite labai greitai. Kelios minutės darbo, o vėliau skanėstą įdėsite į šaldytuvą. Palaukus kelias valandas, jis jau bus paruoštas patiekti. Šį desertą gaminti bandė jau daug žmonių ir visi apie jį atsiliepė puikiai. Ar jus sugundė šis desertas? Drąsiai komentuokite! Taip pat nepamirškite pasidalinti receptu su kitais.
Ingredientai:
- 14 „Savoiardi“ sausainių
- 100 ml pieno
- 250 g mascarponės
- 200 ml riebios grietinėlės (30% arba 36%)
- 100 g cukraus pudros
- 200 g braškių
- Pieniškas šokoladas.
Gaminimas:
1. Į dubenį supilkite cukraus pudrą ir sudėkite maskarponės sūrį. Maišykite maišytuvu. Tada įpilkite grietinėlės ir viską išplakite.
2. Ant stalviršio ištieskite maistinę plėvelę. Tada panardinkite sausainius į pieną ir išdėstykite juos dviem eilėmis ant plėvelės.
Uždenkite sausainius anksčiau paruošta mase.
4. Braškes perpjaukite per pusę ir sudėkite ant sausainių. Taip pat uždėkite šiek tiek kremo ant braškių. Tada suvyniokite viską plėvele.
5. Tinkamai suvynioję, įdėkite desertą į šaldytuvą dviem valandoms.
Praėjus nurodytam laikui, išimkite desertą iš šaldytuvo. Išvyniokite iš plėvelės ir aptepkite kremu. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek tarkuoto pieniško šokolado ir papuoškite braškėmis. Tada valandai padėkite į šaldytuvą.
7. Viskas, baigta! Argi desertas neatrodo skaniai?
Šis desertas tiesiog tirpsta burnoje. Jūsų šeima bus patenkinta, kai patieksite tokį skanėstą prie arbatos ar kavos. Nesivaržykite ir pasidalinkite receptu su kitais! Jie tikrai bus laimingi.
Vaizdo įrašas: