Ar mėgstate uogas? Tada kas galėtų būti geriau nei pyragėliai būtent su jomis? Šįkart siūlome pyragėlius su mėlynėmis. Nepatingėkite išbandyti!
Sudėtis
- 600 g miltų
- 250 ml aliejaus
- 500 ml pieno
- 3 kiaušiniai
- 2 šaukštai cukraus
- 1/2 šaukštelio druskos
- 300 g bulvių
- 40 g mielių
Įdarui
- 500 g varškės
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio trynys
- mėlynių uogienė arba uogos
Gaminimas
Pagaminkite klasikinę tešlą iš miltų, tarkuotų bulvių, kiaušinio trynių, aliejaus, cukraus, drungno pieno ir druskos, kartu su mielėmis. Leiskite pakilti šiltoje vietoje. Dar kartą išmaišykite ir palikite dar pusvalandį.
Tešlą iškočiokite į 10 cm skersmens ir 0,5 cm aukščio rutuliukus. Su puodeliu padarykite skyles.
Sumaišykite varškę su vaniliniu cukrumi, kiaušinio tryniu ir mėlynėmis. Dėkite į pyragėlio vidurį šaukštu.
Pabarstykite cinamonu, o pyragėlių kraštus sutepkite tryniu ir kepinius dėkite ant aliejumi išteptos kepimo skardos. Leiskite kurį laiką pabūti.
Kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Aguoninis pyragas. Dieviško skonio desertas iš rytų
Aguoninis pyragas yra rytų delikatesas, kuris užkariauja savo paprastumu ir tuo pačiu sodriu skoniu, negalima jų supainioti su niekuo kitu.
Redakcija nekantrauja pasidalinti su jumis šio nuostabaus delikateso receptu!
Jums reikės:
Tešlai:
- 50 g sviesto
- 0,5 šaukšto cukraus
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1 kiaušinis
- 100 ml pieno
- 350 g miltų
Įdarui:
- 250 g aguonų
- 150 g cukraus
- 130 g sviesto
Gaminimas:
Pirmas dalykas, turite pasirūpinti įdaru. Paimkite švarią, sausą keptuvę ir supilkite į ją aguonas. Kepkite aguonas keletą minučių, kol pajusite būdingą malonų kvapą.
Į gilų indą supilkite aguonas ir palaukite, kol atvės, tada įpilkite cukraus ir sumaišykite ingredientus.
Toliau ištirpinkite sviestą. Palikite 130 g, o likusią dalį sumaišykite su druska, cukrumi ir pienu.
Įmuškite kiaušinį į mišinį ir vėl gerai išmaišykite, šiek tiek suplakdami.
Išsijokite miltus ir palaipsniui įpilkite į dubenį su kitais ingredientais, visą laiką maišydami jo turinį.
Minkykite tešlą. Norėdami, kad ji būtų minkštesnė ir elastingesnė, darykite tai bent 10 minučių.
Tešlą iškočiokite iki 3 mm storio.
Formą gausiai aptepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite aguonomis.
Sulenkite abu kraštus į vidurį ir suspauskite.
Vėl sutepkite sviestu ir apibarstykite aguonomis ir sulenkite ruošinį per pusę išilgai.
Dar kartą sutepkite, apibarstykite likusiomis aguonomis su cukrumi ir sulankstykite ruošinį per pusę, tik šį kartą jau skersai ir suvyniokite kraštus, kad kepant ištirpęs sviestas iš jo neišbėgtų.
Kepimo skardą įtieskite popieriumi, sutepkite aliejumi ir ant jos uždėkite ritinį.
Aguoninis pyragas turi kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 35 minutes, iki auksinės rudos spalvos. Prieš pjaustydami palaukite, kol kepinys visiškai atvės.