Jums reikės:
kalakutiena- 1 vidutinė koja
jaučio liežuvis – 1 didelis arba du maži
svogūnas – 1 didelis
morka- 1 didelė
bulvės – 3-4 vienetai
Kiaušiniai – 3-4 vienetai
šviežios rūgštynės arba konservuotos
druskos, pipirų pagal skonį
šviežių žolelių pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia pagaminkite sultinį. Paimkite puodą, pavyzdžiui, penkių litrų. Pripilkite šiek tiek daugiau nei pusę vandens.
Mėsą ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite į puodą.
Nulupkite svogūnus ir morkas, Sudėkite kartu su mėsa. Uždenkite ir pastatykite ant viryklės. Užvirkite, įberkite druskos. Virkite kol mėsa išvirs.
Atskirai išvirkite kiaušinius. Po mėsos ir liežuvio virimo nuimkite dangtį ir išimkite svogūnus ir morkas. Mums jų nebereikės.
Išimkite mėsą. Leiskite, kad šiek tiek atvėstų. Tuo tarpu bulves ir kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.
Jei rūgštynės šviežios nuplaukite jas ir supjaustykite.
Galite naudoti konservuotas, tačiau atminkite, kad sriuba su ja bus šiek tiek rūgštesnė ir sūresnė, todėl, verdant sultinį, druskos turėtų būti dedama šiek tiek mažiau.
Dabar, naudodamiesi peiliu ir šakute, kalakutienos mėsą atskirkite nuo kaulo, supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite atgal į puodą.
Nuo atvėsusio liežuvio nulupkite odą. Ir supjaustę gabalėliai sudėkite atgal į puodą. Įdėkite mėsą, bulves atgal į puodą. Uždenkite ir virkite, kol bulvės išvirs.
Tada supilkite kiaušinius ir rūgštynes. Virkite ant silpnos ugnies maždaug dešimt minučių. Būtina, kad užvirtų ir barščiai taptų gražiai žalios spalvos.
Išjunkite ugnį, sriuba yra paruošta. Supilkite į dubenėlius. Papuoškite savo barščius smulkintais žalumynais. Galite pridėti grietinės.