Tokios ryžių košės dar nevalgėte. Ji gal net taps jūsų mėgstamiausia!
Sudėtis
- 360 g ryžių
- 500 ml vandens
- 1,2 l pieno
- 0,5 puodelio medaus
- 3 šaukštai sviesto
- 2 šaukštai cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- truputis vanilės
- 0,5 šaukštelio cinamono
- džiovintos spanguolės pagal skonį
Vandenį supilkite į storasienį puodą. Ryžius nuplaukite šaltame vandenyje ir sudėkite į puodą. Užvirkite ir uždengę virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Ryžiai turėtų sugerti visą vandenį.
Toliau įpilkite 300 ml pieno ir kaitinkite ant minimalios ugnies. Neuždenkite dangčiu ir virkite, kol sutirštės. Likusį pieną supilkite dalimis ir virkite 5 minutes po kiekvienos porcijos. Nuolat maišykite. Pridėkite cukraus, vanilės, cinamono ir druskos. Maišykite, kol pienas viską sugers.
Išjunkite ugnį ir palikite puodą ant viryklės. Pridėkite medaus, sviesto ir išmaišykite. Leiskite pavirti po dangčiu 15 minučių. Košę patiekite apibarstytą džiovintomis spanguolėmis ir cinamonu.