Home Receptai Konservuoti patiekalai Šiuos marinuotus pomidorus galite valgyti iš karto: delikatesas, kuriuo džiaugsis visa šeima!

Šiuos marinuotus pomidorus galite valgyti iš karto: delikatesas, kuriuo džiaugsis visa šeima!

0
Šiuos marinuotus pomidorus galite valgyti iš karto: delikatesas, kuriuo džiaugsis visa šeima!

Visi mano šeimos nariai labai mėgsta pomidorus. Šiemet šių daržovių derlius buvo labai gausus, todėl nusprendžiau paruošti konservuotų pomidorų.

Internete aptikau šį kiek neįprastą receptą ir nusprendžiau išbandyti: visi likome labai patenkinti rezultatu, todėl dabar pomidorus konservuoju tik tokiu būdu.

Tai – tikrai puikus konservuotų pomidorų receptas!

Jums reikės:

  • pomidorų (tiek, kiek telpa į stiklainį)
  • 0,5 l talpos stiklainių
  • 1 paprikos (200 g)
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 česnako galvutės

1 l padažo reikės:

  • 800 g pomidorų
  • 3 valg. š. granuliuoto cukraus (60 g)
  • 1,5 valg. š. druskos (45 g)
  • 1 valg. š. acto
  • 1 valg. š. maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Pirmiausia į puodą sudėkite stiklainių dangtelius.

Užpilkite vandeniu ir užvirinkite.

Sterilizuokite dangtelius 2-3 minutes.

Kruopščiai nuplaukite stiklainius po tekančiu vandeniu.

Įdėkite juos į mikrobangų krosnelę 5-6 minutėms.

Taip pat galite juos padėti ant grotelių orkaitėje ir sterilizuoti 40 minučių 100°C temperatūroje.

Kruopščiai nuplaukite daržoves.

Pašalinkite paprikos stiebą ir sėklas.

Išvalykite česnaką.

Nuimkite aitriosios paprikos kotelį ir perpjaukite pusiau.

Pomidorus perpjaukite pusiau.

Mėsmale sumalkite papriką, aitriąją papriką ir česnaką.

Trintuve sutrinkite 800 g pomidorų.

Viską supilkite į puodą.

Įberkite druskos.

Įberkite cukraus.

Mišinį gerai išmaišykite.

Padėkite puodą ant viryklės ir uždenkite dangčiu.

Leiskite virti aukštoje temperatūroje.

Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 20 minučių.

Į stiklainius sudėkite per pusę perpjautus pomidorus.

Į stiklainius su pomidorais supilkite verdantį vandenį ir uždenkite dangteliu.

Palikite pastovėti 15-20 minučių.

Praėjus laikui, išpilkite vandenį iš stiklainių.

Į ruošiamą padažą įpilkite acto, įberkite juodųjų pipirų ir išmaišykite.

Supilkite į stiklainius iki pat viršaus.

Stiklainius uždarykite dangteliais, apverskite aukštyn kojomis ir leiskite atvėsti.

Štai ir viskas.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].