Žuvis yra svarbi kiekvieno žmogaus mitybos dalis. Būtent joje yra daugybė nepakeičiamų medžiagų, reikalingų gerai savijautai. O šie silkių užkandžiai ir papuoš jūsų Kūčių stalą.
Patiekalai iš silkės
Kas nemėgsta skanios silkės? Ją galite patiekti su bulvėmis arba duona. Silkė turi daug naudingų savybių. Šios žuvys yra prieinamos daugumai ir labai skanios.
Šiandien mes jums paruošėme silkių užkandžių receptų kiekvienam skoniui!
Silkė pataluose su želatina
Jums reikės:
- 1 sūdytos silkės
- 2 burokėlių
- 2 vidutinio dydžio bulvių
- 2 morkų
- 2 kiaušinių
- 1 svogūno
- 250 g majonezo
- 10 g želatinos
- vandens
- acto
- druskos, cukraus
Gaminimas:
Išvirkite daržoves (burokėlius, bulves, morkas) ir kiaušinius. Paruoškite svogūnų marinatą, sumaišydami 100 ml šalto vandens ir 20 ml acto. Įpilkite ten šaukštelį cukraus ir pusę šaukštelio druskos. Svogūną supjaustykite kuo smulkiau ir palikite marinuotis.
Silkės filė smulkiai supjaustykite, išimdami smulkius kaulus. Kiaušinius sutarkuokite rupia tarka. Į vieną dubenį sudėkite filė, kiaušinius ir svogūnus. Tai yra pirmasis patiekalo komponentas. Nulupkite daržoves ir sutarkuokite. Išdėstykite atskiruose induose.
Ištirpinkite želatiną ir įpilkite į ją 250 g majonezo. Maišykite padažą ir tolygiai paskirstykite po visus indelius su ingredientais.
Pradėkite sluoksniuoti: pirmasis sluoksnis yra burokėliai, antrasis – morkos, trečiasis – silkė su svogūnais ir kiaušiniais, ketvirtasis – bulvės. Palikite 3 valandas atšalti šaldytuve.
Salotos su silke, bulvėmis ir kiaušiniais
Jums reikės:
- 3 vidutinio dydžio bulvių
- 3 kiaušinių
- 150 g silkių
- 2 svogūnų
- 2 šaukštų majonezo
- krūvelės krapų
Gaminimas:
Išvirkite bulves ir kiaušinius. Silkės filė supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną supjaustykite kubeliais, smulkiai supjaustykite krapus. Atvėsinkite ir supjaustykite kiaušinius ir bulves. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite majonezu.
Silkės ir morkų užtepėlė
Jums reikės:
- 200 g silkės
- 150 g morkų
- 150 g sviesto
- 150 g lydyto sūrio
Gaminimas: jei morkas iš anksto išvirsite, pagaminti užtruks tik 15 minučių! Virtas morkas nulupkite ir susmulkinkite, taip pat susmulkinkite visus kitus ingredientus. Viską gerai išmaišykite ir patiekite ant duonos riekelių.
Silkė garstyčių padaže
Jums reikės:
- 1 sūdytos silkės
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- 3 šaukštų augalinio aliejaus
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 1 valgomojo šaukšto prancūziškų garstyčių
- 1 šaukštelio cukraus
Gaminimas:
Norėdami pradėti, nulupkite ir supjaustykite silkę vidutinėmis riekelėmis. Sumaišykite garstyčias, citrinų sultis, cukrų ir augalinį aliejų. Svogūną supjaustykite žiedais. Sudėkite silkę į padažą ir svogūnų žiedus. Viską gerai išmaišykite. Uždarykite indo su silke dangtelį ir palikite šaldytuve porai valandų.
Tikimės, jog šie užkandžiai su silkėmis jums patiks ir panaudosite juos švenčių stalui papuošti.