Šiandien nusprendėme su jumis pasidalinti šiek tiek kitokiu obuolių pyrago receptu!
Ingredientai:
Tešlai:
Cukrus – 200 gramų;
Sviestas – 250 gramų;
Miltai – 500 gramų;
Kiaušinis – 2 vienetai;
Kepimo milteliai – 5 gramai;
Vanilinis cukrus – 5 gramai.
Įdarui:
Obuoliai – 4 vienetai;
Pusės citrinos sulčių;
1 citrinos žievelės;
Romas – 100 mililitrų;
Džiūvėsėliai – 50 gramų;
Razinos – 20 gramų;
Kedro riešutai – 10 gramų;
Maltas cinamonas – 0,5 arbatinio šaukštelio;
Cukrus – 60 gramų.
Gaminimas:
Į gilų indą sudėkite sviestą, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
Sumaišykite visus ingredientus šakute.
Suberkite išsijotus miltus.
Tuomet į tešlą įmuškite kiaušinius.
Minkykite tešlą. Paruoštą galite dėti į šaldytuvą, kol paruošite įdarą.
Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite šerdis ir nulupkite žievelę.
Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.
Ant obuolių užpilkite citrinos sulčių bei romo, sudėkite citrinos žievelę.
Sumaišykite ir supilkite cukrų bei cinamoną.
Tada sudėkite razinas, kedro riešutus ir džiūvėsėlius.
Tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus.
Ant viršaus uždėkite įdarą.
Tešlos kraštus pakelkite aukštyn ir suspauskite. Pyrago viršų sutepkite kiaušiniu.
Dėkite pyragą į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Skanaus!