Puikus varškės pyragas, kurį pamilsta kiekvienas, vos paragavęs! Biskvitas ir varškės įdaras taip puikiai dera kartu, kad vieno gabaliuko niekada nebūna gana.
Sudėtis
Biskvitui
- 3 kiaušiniai
- 14 šaukštų vandens
- 14 šaukštų aliejaus
- 14 šaukštų cukraus
- 16 šaukštų miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- citrinos sultys
Įdarui
- 600 g varškės
- 150 g cukraus
- 4 kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 pakelis vanilinio pudingo
Gaminimas
Išplakite kiaušinius plaktuvu. Palaipsniui supilkite vandenį, aliejų, cukrų, miltus ir kepimo miltelius bei citrinos sultis. Gerai išmaišykite.
Pusę tešlos išpilkite ant aliejumi suteptos kepimo skardos. Kepkite 220° C temperatūros orkaitėje 5–7 minutes.
Varškę sutrinkite atskirame dubenyje. Įmaišykite kiaušinius, cukrų, pudingo miltelius ir maišykite, kol gausite tirštą ir vientisą kremą.
Išimkite iškeptą tešlą iš orkaitės ir užpilkite ją anksčiau paruoštu kremu. Ant viršaus užpilkite likusią tešlą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Galiausiai papuoškite cukraus pudra.
Skanaus!
Varškės pyragas su braškėmis, lengvas kaip plunksna ir dieviškas skonis!
Puikus varškės pyragas, braškių sezonui pradėti. Jis puikus ir visada pavyksta – juo galės džiaugtis visa šeima ir prašys pakartoti.
Pagrindui reikės:
- 2 puodeliai miltų
- 1 puodelis cukraus
- 1/2 puodelio pieno
- 1/2 puodelio aliejaus
- 4 kiaušiniai
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui reikės:
- 1 pakelis varškės
- cukraus pudra pagal skonį
- Braškės
Gaminimas:
Paruoškite biskvitą. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki putų, supilkite aliejų, pieną ir galiausiai įmaišykite išplaktus ingredientus – išsijotus miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite vienodą tešlą. Tešlą supilkite ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos arba išklotos kepimo popieriumi.
Įdarui mes tiesiog sumaišome varškę su cukrumi ir paskleidžiame ant biskvito. Mes taip pat sudedame braškių gabaliukus ir kepame. Varškės pyragas turi kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol pyrago kraštai bus rausvi.
Pyragas su braškėmis ir kefyru. Gaivus, vasariškas desertas
Praėjusią vasarą gavau tikrai aukso vertės pyrago receptą, kuriuo mano draugė pasidalijo su manimi. Kaip dabar atsimenu, einu į savo tėvų namus ir girdžiu mamos draugės tetos Lilės balsą: „ Sūnus paėmė gabalėlį šio pyrago į darbą ir jį užpuolė darbuotojai tema„ paprašyti mamos recepto “. Pyragas su braškėmis nepalieka abejingų.
O mano mama girdi entuziastingus šauktinius ir atsiliepia: „ Užsirašyk: 1 puodelis kefyro, 50 gramų sviesto, miltai … “ Na, aš dabar mielai gaminu tokį pyragą. Paprasta sudėtis ir lengvas paruošimas!
Pyragas su braškėmis
Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti braškių pyragą su kefyru!
Jums reikės:
- 2 kiaušiniai
- 170 g cukraus
- 1 stiklinė kefyro
- 50 g sviesto
- 1,5 stiklinės miltai
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 300 g braškių
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Leiskite jam atvėsti.
Patogioje talpykloje kiaušinius nedideliu greičiu išplakite su žiupsneliu druskos, kad padidintumėte tūrį. Į indą supilkite cukrų ir toliau plakite 5 minutes, kol susidarys sodri, lengva masė.
Į indą supilkite kefyrą ir sviestą, šiek tiek daugiau sumaišykite su šluotele ar maišytuvu mažu greičiu. Išsijokite miltus, įpilkite kepimo miltelių.
Norėdami paruošti tolygią ir vienodą tešlą, naudokite maišytuvą. Pagal konsistenciją ji turėtų priminti grietinę.
Kepimo indą sutepkite sviestu. Formos apačioje paskleiskite nuplautas ir be kotelių braškes.
Ant braškių viršaus užpilkite tešlą, kad ji tolygiai padengtų uogas. Įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 60 minučių. Patikrinkite torto iškepimą dantų krapštuku ar medine lazdele.
Pyragą visiškai atvėsinkite ir tik po to išimkite iš formos ir patiekite prie stalo. Štai viskas, pyragas su braškėmis yra paruoštas. Gero apetito!