Home Receptai Desertai Šį sūrio pyragą gaminu kiekvieną savaitgalį: pasakiško skonio paslaptis slypi viename ingrediente!

Šį sūrio pyragą gaminu kiekvieną savaitgalį: pasakiško skonio paslaptis slypi viename ingrediente!

0
Šį sūrio pyragą gaminu kiekvieną savaitgalį: pasakiško skonio paslaptis slypi viename ingrediente!

Ką daryti, kad sūrio pyragas visada pavyktų?

Tą gali užtikrinti vienas ingredientas.

Būtent dėl jo tešla visada pakyla ir nesukrenta.

Šis sūrio pyragas yra toks skanus, kad jam tikrai sunku atsispirti.

Sūrio pyragai šiuo metu yra ypač populiarūs.

Švelnus aksominis skonis turi tikrai daug gerbėjų.

Gurmanai tai labai vertina, nes sūrio pyragą galima paruošti įvairiais būdais.

Šį skanėstą galima kas kartą atrasti iš naujo, nes jis dera su šokoladu, razinomis, vaisiais ar kitais priedais.

Vis dėlto, kartais sūrio pyragas sukrenta.

Kartą taip nutiko ir man, tačiau vėliau sužinojau šį receptą, kurį rekomenduoju išbandyti.

Pasirodo, sėkmės paslaptis slypi manų kruopose.

Jums reikės:

Tešlai:

  • 1,5 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/2 stiklinės augalinio aliejaus
  • 2 valg. š. grietinės
  • druskos

Varškės mišiniui:

  • 1 kg varškės
  • 3 kiaušinių
  • 1 pakuotės pudingo miltelių
  • 1 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 1/2 stiklinės pieno
  • 1/2 stiklinės manų kruopų
  • razinų

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite miltus.

Įmuškite kiaušinius.

Supilkite aliejų.

Suberkite kepimo miltelius ir cukrų.

Įdėkite grietinės.

Viską gerai išmaišykite.

Didesnę tešlos dalį supilkite ant kepimo skardos.

Mažesnę tešlos dalį atidėkite į šalį ir naudokite pyrago viršui.

Paruoškite varškės mišinį: į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų.

Supilkite pieną, suberkite manų kruopas ir pudingo miltelius.

Viską gerai išmaišykite.

Įdėkite varškės.

Viską gerai išplakite iki vientisos masės.

Į tešlą, esančią kepimo skardoje,  suberkite razinas.

Tepkite varškės masę ir išlyginkite paviršių.

Užpilkite likusia tešlos dalimi.

Pyragą dėkite į iki 170°C įkaitintą orkaitę.

Kepkite 60 minučių.

Atidarykite orkaitės dureles ir palikite pravėsti.

Štai ir viskas: galite patiekti.

Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].