Greitai paruošiamas originalaus ir sodraus skonio sezoninis ridikėlių ir agurkų užkandis tikrai labai patiks daugeliui. Šį skanėstą galima laikyti šaldytuve iki 2 mėnesių, tačiau vargu ar tai pavyks, nes tikrai viską suvalgysite anksčiau.
Ingredientai:
- ridikėliai – 500 g;
- agurkai – 300 g;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- garstyčių sėklos – 1 arbatinis šaukštelis;
- malti juodieji pipirai – 1/2 arbatinio šaukštelio;
- lauro lapas;
- vyno actas (6%) – 1/2 puodelio;
- vanduo – 1/2 puodelio.
Gaminimas:
Pirmiausia darykite marinatą. Druską ir cukrų suberkite į puodą, įpilkite vandens, acto, įdėkite lauro lapų, garstyčių sėklų, maltų pipirų. Kai mišinys užvirs, išjunkite ugnį.
Supjaustykite agurkus ir ridikėlius žiedais. Šiuo atveju ridikėlius rekomenduojama pjaustyti šiek tiek ploniau.
Daržoves sudėkite į iš anksto paruoštus stiklainius sluoksniais. Užpilkite jas šiek tiek atvėsusiu marinatu, iš jo išėmę lauro lapus, ir sandariai uždarykite. Atvėsusį užkandį dėkite į šaldytuvą. Jei norite, skonio balansą galite pakoreguoti pagal save, sumažinant arba padidinant druskos, cukraus ir acto kiekį.
Vaizdo įrašas: