Tokį patiekalą su kopūstais ir bulvėmis gamino mūsų močiutė ir receptas liko labai populiarus mūsų šeimoje. Patikėkite, tai geriausias būdas sunaudoti maltą mėsą – receptas paprastas, o patiekalas labai labai skanus!
Jei faršo neturite, galite gaminti šį patiekalą ir be mėsos.
Jums reikės:
- 200 g kiaulienos faršo;
- 1 didelės bulvės, stambiai tarkuotos;
- 500 g raugintų kopūstų;
- valgomojo šaukšto aliejaus;
- 2 kiaušinių;
- 3 skiltelių trinto česnako;
- 2 susmulkintų svogūnų;
- 1 smulkiai pjaustyto svogūno (mažesnio);
- 1 stiklinės pusiau rupių miltų;
- 1 puodelio pieno;
- kepimo miltelių;
- pagal skonį kmynų;
- mairūno arba raudonėlio;
- druskos;
- pipirų;
- jūsų mėgstamų žolelių.
Gaminimo eiga:
Kopūstus lengvai nugręžkite (vandenį galite panaudoti, pavyzdžiui, sriubai) ir supjaustome mažesniais gabalėliais. Sudėkite mėsą į dubenį. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Sudėkite jį į mėsą. Pridėkite išspaustą česnaką ir kopūstus. Kruopščiai viską sumaišykite. Į mėsos masę sudėkite miltus, kepimo miltelius ir likusius ingredientus. Viską labai gerai išmaišykite.
Sudėkite bulves. Turi būti tiršta tešla. Ji turėtų atrodyti maždaug kaip bulvinių blynų tešla. Paruoškite didesnę kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą ir apibarstykite šoninės kubeliais. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos. Tikime, kad šis patiekalas jums labai patiks. Skanaus!