Atrodo, kad troškinta vištiena yra labai paprastas patiekalas: paimkite keptuvę, įpilkite aliejaus, padėkite ant jo mėsą, palaukite, kol ji bus iškeps. Ne, koks toks požiūris į maistą… Yra pasiūlymas padaryti ką nors kita: apsvarstykite originalų žydišką troškintos vištienos receptą. Jis yra geras tuo, kad reikalingas minimalus ingredientų kiekis, o patiekalas yra labai skanus.
Troškinta vištiena su svogūnais gali būti daug elegantiškesnė ir skanesnė, jei pačioje pradžioje pridėsite truputį sodos. Ši paslaptis jau buvo žinoma prieš šimtą metų. Atėjo laikas mums gaminti šį patiekalą, taigi bėkite pirkti vištienos ir svogūnų, o visa kita yra technologijos dalykas.
Jums reikės:
- 1 kg vištienos šlaunelių
- 500 g svogūnų
- 1/2 šaukštelio sodos
- Druskos ir žolelių pagal skonį
Gaminimas:
Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite augalinį aliejų. Kol keptuvė įkais, svogūną supjaustykite mažais gabalėliais. Į keptuvę sudėkite svogūnus, nedelsdami įpilkite druskos ir sodos, gerai išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu. Kepkite svogūną maždaug 10–15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Per tą laiką svogūnai išskirs maksimalų sulčių kiekį. Viskas dėl sodos.
Sudėkite nuplautą mėsą į svogūnų masę, prieš tai galite šiek tiek pagardinti pipirais ir druska. Atminkite, kad druskos jau yra svogūnuose. Uždenkite vištieną dangčiu, palikite nedidelę ugnį, leiskite troškintis apie 30–40 minučių, kol mėsa bus paruošta. Galite periodiškai maišyti. Pačioje pabaigoje pridėkite žiupsnelį paprikos ir (arba) supjaustytų žolelių.
Troškinta vištiena paruošta, patiekite ją su bulvių koše ar ryžiais.