Neįmanoma atitraukti akių nuo šių karamelizuotų vaisių ir uogų. Senas močiutės receptas tikrai patiks ir vaikams, ir suaugusiems!
Sudėtis
- bet kokie vaisiai ir uogos
- 200 g cukraus
- 70 ml vandens (4 šaukštai + 2 šaukštai)
- 10 ml citrinos sulčių
Paruošimas
Vaisius ir uogas nuplaukite, nuvalykite, nulupkite ir t. t.
Vaisius ir uogas užmaukite ant medinių iešmelių ar suši lazdelių.
Paruoškite sirupą iš recepte pateiktų ingredientų. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir toliau virkite 10-15 minučių. Kiekvieną vaisių ir uogą pamerkite į karštą, skystą karamelę.
Tada pamerkite į ledinį vandenį. Karamelė akimirksniu sustingsta, tampa valgomo stiklo apvalkalu.
Taip vaisiai ir uogos atrodo stiklinėje karamelėje – kerinčiai gražu!
Netgi galima pasigaminti vaisių šašlyką. Tam ant iešmelio užverkite keletą skirtingų uogų ir vaisių gabalėlių, taip pat iš visų pusių apipilkite karamele ir panardinkite į ledinį vandenį. Skanu, paprasta ir gražu!