Žiemą apsilaižysite pirštus!
Ingredientai:
- cukinijos – 1 kg
- svogūnai – 700 g
- morkos – 700 g
- žalumynai pagal skonį
- augalinis aliejus – 100 ml
- actas 9% – 3 šaukštai
- pomidorų pasta – 140 g
- druska – 25 g
- cukrus – 50 g.
Paruošimas:
- Supjaustykite cukiniją dideliais gabalėliais, svogūną – plonais pusžiedžiais, morkas sutarkuokite rupia tarka, supjaustykite žoleles.
- Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje, kol jie pagels, tada sudėkite morkas, sumaišykite ir kepkite dar apie 4 minutes.
- Tada įpilkite pomidorų pastos, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių, periodiškai pamaišydami.
- Į keptuvę suberkite cukinijas, išmaišykite, pasūdykite ir įberkite cukraus. Taip troškinkite 10 minučių, uždengę dangčiu.
- Įberkite žalumynus, sumaišykite, patroškinkite dar 3 minutes. Supilkite actą, išmaišykite, troškinkite 2 minutes.
- Sterilizuokite stiklainius ir sudėję salotas, sandariai uždarykite dangtelius, apverskite ir apklokite, kol visiškai atvės.
Gero apetito!