Paprastas sausainių receptas, kurį daugelis žino nuo vaikystės.
Ingredientai:
Tešlai:
miltai – 1,5 puodelio;
sviestas – 70 gramų;
cukrus – 3 valgomieji šaukštai;
kiaušinis – 1 vienetas;
kepimo milteliai – 1/3 arbatinio šaukštelio;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
rududu – 1 skardinė;
nulupti susmulkinti riešutai(patys pasirinkite, kokių norite) – kiek norite.
Gaminimas:
Tešlos kepimas: išplakite kiaušinį kartu su cukrumi, kol jis visiškai ištirps. Sviestą ištirpinkite, leiskite jam šiek tiek atvėsti ir, nuolat maišant, supilkite į išplaktą kiaušinį su cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos.
Į kiaušinio-sviesto mišinį supilkite miltus ir minkykite tešlą. Gautą tešlą padaliname į mažus, vienodus gabalėlius ir susukame į nedidelius rutuliukus. Pašildykite sausainių kepimo formelę ir kepkite sausainius ant silpnos ugnies.
Iškeptus rutuliukus padalinkite pusiau ir išimkite tešlos iš jų vidurio (kad tilptų įdaras). Į rududu suberkite susmulkintus riešutus bei sausainių gabaliukus ir gerai išmaišykite. Gautu įdaru užpildykite sausainių vidų ir suklijuokite juos atgal į rutuliuką.
Skanaus!