Kartą išgirdau įdomų posakį, kad naminiai sausainiai yra vienas iš būdų išreikšti savo meilę. Daugelis iš vaikystės turi tą labai šiltą prisiminimą, kai namai pakvimpa ką tik iškeptais sausainiais. Deja, šiuolaikiniame pasaulyje maisto gaminimui lieka vis mažiau laiko. Bet šiandien pasidalinsime receptu, kaip pasigaminti purius varškės sausainius su vaisiais!
Ypatingai skanūs sausainiai su įdaru
Visada buvau toli nuo kepinių ir bijojau išbandyti ką nors naujo. Visi mano įgūdžiai šioje srityje baigėsi klasikiniu biskvitu. Tačiau pernai pavyko atrasti dar vieną receptą, kurį dabar visi laiko mano firminiu. Tiesą sakant, mano draugė papasakojo, kaip pasigaminti purius varškės sausainius su vaisių įdaru. Šį receptą ji naudoja jau daug metų. Be jokios abejonės, tokius sausainius pasigaminti labai paprasta.
Jums reikės:
- 300 g varškės
- 1 kiaušinio
- 2-3 šaukštų cukraus
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 puodelio miltų
- 20 g sviesto
- 1 žiupsnelio kepimo sodos
- 150 g konservuotų persikų
Gaminimas:
Pirmiausia giliame dubenyje, naudodami mikserį, nedideliu greičiu išplakite kiaušinį, druską ir cukrų. Įdėkite gabalėlį minkšto sviesto ir dar kartą išmaišykite.
Varškę sutrinkite šakute, kad neliktų didelių gumuliukų. Tada supilkite ją į dubenį su kiaušinių mišiniu. Į tą patį indą įberkite žiupsnelį sodos. Pradėkite minkyti tešlą, palaipsniui berdami miltus.
Kai tešla taps pakankamai plastiška, iškočiokite ją į maždaug 3-4 mm storio sluoksnį. Tada supjaustykite tešlą į kvadratėlius. Nuo jų dydžio priklauso būsimų sausainių dydis.
Tada įdėkite įdaro kiekvieno kvadrato centre. Šiame recepte naudojami konservuoti persikai. Bet galite rinktis bet kokius kitus mėgstamus vaisius ar uogienes. Tai yra, įdaras priklauso nuo jūsų norų ir pageidavimų. Tešlos kvadratėlių kampais uždenkite vaisių gabaliukus.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite sausainius. Orkaitę įkaitinkite iki 180-190 laipsnių temperatūros. Pašaukite skardą su sausainiais ir kepkite 12-15 minučių. Skanaus!
Žinoma, šis receptas jums patiks ne tik dėl paprastumo, bet ir dėl paruošimo greičio. Atlikdami kelis paprastus veiksmus, gausite purius varškės sausainius su vaisių įdaru. Subtilus skonis užkariaus jūsų širdį!