Jei ieškote kažkokio ypatingo užkandžio prie alaus, šis straipsnis kaip tik jums. Traškūs sūrio sausainiai yra puikus pasirinkimas. Jie ruošiami iš to, kas yra šaldytuve, tešlą lengva iškočioti, o skonis yra ypač subtilus. Nuodėmė nepabandyti!
Jei norite eksperimentuoti, pabandykite naudoti šokoladą ir varškę vietoje sūrio ir vietoje sezamo naudoti aguonas. Visiškai nauji skoniai! Sviestą galite pakeisti margarinu, tačiau, jei įmanoma, geriau to nedaryti.
Jums reikės:
- Lydyto sūrio 200 g
- Kiaušinio 1 vnt.
- Sviesto 80 g
- Cukraus 1 šaukštelio
- Druskos 0,5 šaukštelio
- Kvietinių miltų 1 puodelio
- Kepimo miltelių 1 šaukštelio
- Sezamo sėklų pagal skonį
- Pieno 2 šaukštų
Gaminimas:
Sumaišykite tarkuotą lydytą sūrį su kiaušiniu. Įpilkite lydyto sviesto, įberkite cukraus, druskos ir išmaišykite.
Į masę suberkite miltus, persijotus kartu su kepimo milteliais. Išmaišykite. Jei tešla per lipni, įpilkite dar 2 šaukštus miltų.
Tešlą iškočiokite į stačiakampį. Perpjaukite į 2 dalis, kiekvieną iš jų susukite į ritinį ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Įdėkite sausainius į riebalais išteptą skardą. Kiekvieną sausainį aptepkite pienu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.