Kad ir kokia nuostabi būtų kepinių įvairovė šiuolaikinėse parduotuvėse, skaniausi liko mūsų vaikystėje. Kažkas prisimena firminius mamos pyragus, kiti jaučia nostalgiją močiutės bandelėms. Dar dabar prisimenu tų laikų receptą, pagal kurį galiu gaminti net užsimerkusi. Štai kaip man patinka sausainiai su majonezu.
Daugelis žmonių juos vadina mėsmalės sausainiais. Iš tiesų šie sausainiai ypatingai traškūs ir trapūs. Jei už lango tvyro tamsa ir šaltis, sausainiai su majonezu jus nudžiugins!
Jums reikės:
- Majonezo 200 g
- Sviesto 200
- Cukraus 200 g
- Kiaušinių 2 vnt
- Kvietinių miltų 4 stiklinių
- Kepimo miltelių 0,5 šaukštelio
- Vanilinio cukraus 1 šaukštelio
Gaminimas:
Šaltą sviestą kartu su miltais sutrinkite į trupinius. Tada į masę įmuškite kiaušinius, sudėkite majonezą, vanilę ir įprastą cukrų. Taip pat suberkite kepimo miltelius. Išminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Perkelkite ją į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Padėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. Tuo metu paruoškite mėsmalę su specialiu antgaliu. Tešlą sumalkite, kaip parodyta nuotraukoje.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo sudėkite paruoštus sausainius.
Sausainius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Kai sausainiai iškeps, jie pradės maloniai kvepėti ir įgausi auksinį atspalvį.