Jums reikės:
- 400 g miltų
- 80 ml 0,1% kefyro
- 60 ml medaus
- 60 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 2 arb. š. cinamono
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 1/4 arb. š. kepimo sodos
- 1/4 arb. š. druskos
- Cukraus pudros
Kaip gaminti?
- Į miltus suberkite cinamoną, kepimo miltelius, sodą ir druską, išmaišykite. Įdėkite šalto sviesto, rankomis sutrinkite mišinį į smulkius trupinius.
- Įpilkite skysto medaus ir kefyro, minkykite tešlą.
- Paruoštą tešlą minkykite rankomis, perlenkite per pusę ir vėl išminkykite. Kartokite 4 kartus.
- Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
- Tešlą iškočiokite 0,5 cm sluoksniu.
- Iš tešlos stikline ar puodeliu išpjaukite apskritimus. Sausainius aptepkite plaktu kiaušiniu ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite 190°C temperatūroje 15-20 minučių, kol paruduos.
Paruoštus sausainius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!