Ar norite nustebinti savo šeimą gurmaniškais kepiniais, bet bijote, kad jūsų įgūdžiai toli gražu nėra idealūs? Nesijaudinkite! Šiandien jums parodysime, kaip be vargo pasigaminti skanių naminių sausainių. Sausainiai pagal šiuos receptus yra tokie paprasti, kad net pradedantysis gali tai padaryti.
Pati daug nežinojau apie kepimą, kol draugė nepaskolino savo kulinarijos knygos, kurioje jos močiutė užrašė receptus. Ten ir radau šiuos sausainių receptus. Visus receptus išbandžiau asmeniškai. Mano šeimos mėgstamiausi yra kokosiniai ir avižiniai sausainiai. Tačiau namuose nuolat kepu ir kitų rūšių sausainius.
Skanūs naminiai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kaip jau minėjau, būtent šis receptas labiausiai patinka mano šeimai. Tai nenuostabu – subtilus kokosų skonis ir aromatas nepaliks abejingų. Šiuos skanius naminius sausainius pasigaminti tikrai paprasta.
Jums reikės:
- 100 g cukraus
- 100 g miltų
- 200 g kokoso drožlių
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimas:
Pirmiausia išplakite kiaušinius su cukrumi. Į mišinį supilkite kokoso drožles ir gerai išmaišykite. Atskirai persijokite miltus per sietelį kartu su kepimo milteliais.
Į kiaušinių-kokosų mišinio dubenį suberkite persijotus miltus ir išminkykite tešlą. Ji turėtų būti tokios konsistencijos, kaip atvėsusi manų košė.
Po to 30 minučių padėkite paruoštą tešlą į šaldytuvą. Tai būtina tam, kad vėliau būtų patogiau formuoti sausainius.
Atvėsusią tešlą padalykite į mažus rutuliukus, sudrėkinę rankas vandeniu. Taip tešla nelips prie pirštų, sausainiai gausis lygūs ir gražūs.
Kepkite 15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepę sausainiai turi būti aukso rudos spalvos ir traškūs.
Avižiniai sausainiai
Pagaminti šiuos skanius naminius sausainius yra taip pat paprasta, kaip ir ankstesnius. Nepaisant to, kad jie yra saldūs, šie sausainiai laikomi sveikais ir puikiai tinka pusryčiams. Viskas, ko jums reikia, yra keletas paprastų produktų.
Jums reikės:
- 100 g sviesto
- 1 puodelio miltų
- 1 puodelio cukraus
- 1 puodelio avižinių dribsnių
- 2 kiaušinių
- riešutų ar džiovintų vaisių pagal skonį
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą sutrinkite šakute ir mikseriu sumaišykite su cukrumi. Mišinys turi būti vienalytis. Į sviestą įmuškite kiaušinius ir įberkite avižinių dribsnių. Maišykite, kol visi ingredientai bus gerai susimaišę.
Pasirinktinai šiame etape galite pridėti mėgstamų riešutų ar džiovintų vaisių. Tačiau atminkite, kad jų neturėtų būti per daug, kitaip tai nebebus avižiniai sausainiai.
Į mišinį įberkite miltų ir išminkykite tešlą. Tada suformuokite į rutuliukus, papildomai apvoliokite miltuose ir suformuokite sausainius.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sutepkite aliejumi. Kepkite sausainius 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Obuolių sausainiai
Jei jums patinka kepiniai su obuoliais, bet neturite laiko kepti pyragą, šie skanūs naminiai sausainiai jums puikiai tiks.
Jums reikės:
- 3 obuolių
- 500 g miltų
- 120 g cukraus
- 200 g margarino
- 2 g vanilino
- 10 g kepimo miltelių
Gaminimas:
Pirma, giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vanile. Atskirai ištirpinkite margariną, tada supilkite prie kiaušinių. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir supilkite į kiaušinių mišinį. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Supilkite į tešlą ir išmaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų visoje masėje.
Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Kadangi tešla pakankamai skysta, geriausia ją tiesiog išdėlioti šaukštu.
Kepkite sausainius 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.
Bananų sausainiai
Šis desertas tinka ne tik prie arbatos, bet ir kaip ypatingas užkandis, nes šie sausainiai yra labai sotūs. Didžiulis pliusas – sausainiai yra visiškai dietiniai ir paruošiami be miltų ir cukraus.
Jums reikės:
- 2 bananų
- 1 stiklinės avižinių dribsnių
- razinų pagal skonį
- riešutų pagal skonį
Gaminimas:
Šiems skaniems naminiams sausainiams rinkitės tik prinokusius bananus. Sutrinkite ir sumaišykite juos su avižiniais dribsniais. Jei norite, pridėkite mėgstamų riešutų ir razinų. Tai padarys desertą saldesniu. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad gautumėte tešlą.
Tiesiai ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, iškočiokite 1-2 centimetrų storio tešlą ir supjaustykite mažais kvadratėliais.
Kepkite sausainius orkaitėje 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pieniški sausainiai
Šie skanūs naminiai sausainiai susiję su mano vaikyste. Močiutė man jų visada įdėdavo į mokyklą.
Jums reikės:
- 100 g sviesto
- 400 g miltų
- 200 g cukraus
- 80 ml pieno
- 1 kiaušinio
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išplakite, naudodami mikserį. Į tą patį dubenį įpilkite pieno ir įmuškite kiaušinį. Maišykite maišytuvu viską iki vientisos masės.
Į mišinį supilkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, ir išminkykite tešlą.
Tada iškočiokite tešlą iki 1 centimetro storio. Norėdami suformuoti sausainius, galite naudoti mažą stiklinę ar specialią formelę.
Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Madlen sausainiai
Tik 5 paprasti ingredientai ir skanūs naminiai sausainiai yra paruošti! Šie sausainiai gali būti patiekti kaip desertas ar kaip užkandis.
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 120 g miltų
- 90 g sviesto
- 80 g cukraus
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
Gaminimas:
Į lydytą sviestą įpilkite cukraus ir įmuškite kiaušinius. Maišytuvu plakite viską iki vientisos masės.
Į tą patį indą supilkite miltus ir citrinos sultis. Sutepkite specialias formeles aliejumi ir šaukštu sukrėskite tešlą.
Kepkite šiuos skanius naminius sausainius 12-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Paruošta!
Kaip matote, šie skanūs naminių sausainių receptai yra neįtikėtinai paprasti ir nereikalauja daug ingredientų. Pabandykite paruošti bent vienus iš jų ir nustebinkite šeimą.
Skanaus!