Manų kruopų sausainiai iškepa labai greitai ir jie būna puresni ir švelnesni nei su įprastais miltais. Dėl manų kruopų tešla nesubyra, nedega ir kepant nelimpa prie kepimo skardos.
Išbandykite labai skanių sausainių receptą. Šis lengvai paruošiamas skanėstas bus puikus patiekalas svečiams ar vakarui su šeima.
Sausainiai su manų kruopomis
Jums reikės:
- 600 g manų kruopų
- 200 ml pieno
- 120 ml augalinio aliejaus
- 130 g cukraus
- 10 g vanilinio cukraus
- 15 g kepimo miltelių
- 1 kiaušinio
- cukraus pudros
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite kiaušinį, cukrų, augalinį aliejų ir pieną. Plakite iki vientisos masės.
Įpilkite vanilinio cukraus ir kepimo miltelių. Nuolat maišydami, dalimis suberkite manų kruopas.
Kad manų kruopos išbrinktų, dubenį uždenkite rankšluosčiu ir leiskite tešlai pastovėti 1 valandą.
Iš tešlos suformuokite rutuliukus, apvoliokite manų kruopose arba cukraus pudroje. Tuomet suspauskite ir suformuokite plokščius sausainius.
Kepimo skardoje įtieskite kepimo popierių ir išdėliokite sausainius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite sausainius 30 minučių, kol jie gražiai apkeps.
Leiskite sausainiams atvėsti ir patiekite.
Manų kruopos yra produktas, be kurio negali išsiversti nė viena namų šeimininkė. Manų kruopos gali pakeisti džiūvėsėlius ir sugerti drėgmės perteklių, gaminant cukinijų blynus.
Patiekite manų kruopų sausainius, apibarstytus cukraus pudra ir mėgaukitės nuostabiu skanėstu! Skanaus!